BiH: Pijani gađali policajce saksijama, prijetili pajserom…

Dvije osobe privedene su u policijsku stanicu u Gacku, nakon što su napali policaijce prilikom intervencije.

Policijsko stanica Gacko je 13. marta 2021. godine, oko 00,30 časova zaprimila prijavu o nasilju u porodici.

Policijski službenici Policijske stanice Gacko su izašli na lice mjesta gdje su zatekli lica inicijala Đ.G., O.G. i B.G, saopćeno je iz Policijske uprave Trebinje.

Dolaskom policijskih službenika na lice mjesta, lica inicijala O.G. i B.G. počinju da vrijeđaju i omalovažavaju policijske službenike. Također su ih gađali saksijama cvijeća čime onemogućavaju prilazak kući, navodi se u sapćenju.

Nakon što su se policijski službenici sklonili kako ne bi zadobili tjelesne povrede. Lice inicijala O.G. uzima pajser i nastavlja da policijskim službenicima upućuje prijetnje.

Poslije određenog vremena lica inicijala O.G. i B.G. su ušli u porodičnu kuću, a policijski službenici su ih lišili slobode u 01,40 časova. Izvršenim alkotestiranjem kod lica inicijala O.G. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,26 g/kg i kod lica inicijala B.G. 0,39 g/kg.

O događaju je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se lice inicijala O.G. ispita u svojstvu osumnjičenog za krivična djela: “Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici” i “Napad na službeno lice u vršenju službene radnje” i da se lice inicijala B.G. ispita u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo “Napad na službeno lice u vršenju službene radnje”.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori