BH Telecom donira milion KM za nabavku vakcina protiv koronavirusa

Bh Telecom donira milion KM za vakcine
Foto: bh Telecom

Na današnjoj hitnoj sjednici, Uprava BH Telecoma je donijela odluku i uputila inicijativu prema Nadzornom odboru kompanije da se, zbog trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji, iz ostvarene dobiti BH Telecoma izdvoji iznos od milion KM i usmjeri za nabavku vakcina protiv koronavirusa.

"U trenucima pogoršane epidemiološke situacije kojoj svjedočimo, vakcine su trenutno od iznimne važnosti kako bismo se uspješno izborili sa pandemijom korona virusa. Uprava BH Telecoma je danas jednoglasno donijela odluku da se milion KM donira za nabavku vakcina. Ovu inicijativu smo uputili prema Nadzornom odboru", navode iz BH Telecoma.

Dalje aktivnosti oko realizacije ove donacije će se koordinirati sa Nadzornim odborom, Skupštinom Društva i predstavnicima Vlade FBiH.

"Smatramo da je neophodno da se svi maksimalno angažujemo kako bismo pomogli građanima u Bosni i Hercegovini. Zajedno možemo lakše prevazići trenutnu situaciju", izjavio je Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma.

Ulaskom u drugu godinu borbe protiv korona virusa, Bosna i Hercegovina bilježi povećan broj zaraženih. Kako ističu u stručnim zdravstvenim krugovima, vakcinacija je jedini način na koji se pandemija može zaustaviti.

"Podsjećamo da je BH Telecom i prošle godine, u prvim danima pandemije korona virusa, hitno reagovao i donirao milion KM kantonalnim i općim bolnicama za nabavku potrebne medicinske opreme. Također je za skoro 5000 učenika širom BiH omogućio besplatan pristup internetu i obezbjedio računarsku opremu. Sve svoje tehnološke kapacitete stavio na raspolaganje obrazovnim institucijama i poslovnim subjektima", zaključuju iz BH Telecoma.

BH Telecom je najveća telekomunikacijska kompanija u Bosni i Hercegovini.

Pročitaj više: Vlada FBiH prihvatila donaciju Srbije od 5.000 doza vakcina

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori