Beyonce najavila izlazak novog albuma

Beyonce, planetarno popularna muzička zvijezda, u svom nedavnom intervjuu i editorialu za magazin Harpers Bazaar govoreći o svom predstojećem 40. rođendanu usput je najavila i izlazak novog albuma, koji je inspirisan vremenom provedenom u karantinu zbog pandemije koronavirusa.

Nakon više od godinu dana u studiju provedenih pripremajući album, Beyonce je za Harpers Bazaar kazala kako nova muzika stiže.

Otkrila je kako joj je često potrebno mnogo vremena pa i čitava godina da pronađe one melodije koje u potpunosti odgovaraju njenom stilu. Ipak kazala je kako i poslije toliko godina karijere, osjeća istu strast i ljubav sa početka.

Iako još uvek nema puno detalja koji se tiču novog albuma, ono što je poznato jeste da je album bio inspirisan vremenom provedenim u izolaciji i raznim nepravdama koje su se u tom periodu dešavale.

"U ovom svijetu, u zatočeništvu i punom nepravdi, mislim da smo svi spremni voljeti, putovati i ponovo se smijati", kazala je pjevačica.

Ovaj album je također obećanje nove muzike, novog daha, ponovnog rođenja, prema njenim riječima. Kao i za mnoge druge ljude, ograničavanje kretanja uzrokovano pandemijom bilo je prilika za nju da se "obnovi", vrati svojim korijenima, svojoj strasti i ljubavi prema muzici.

Iako naslov, tema ili datum izlaska još nisu navedeni, fanovi mogu očekivati ​​iznenadnu objavu bez najave, kao što je bio slučaj s njenim posljednjim solo albumom "Lemonade" iz 2016. ili albumom u kolaboraciji sa njenim suprugom "Everything Is Love" iz 2018. godine.

Pročitaj više: Beyonce odala počast mladoj obožavateljki koja je preminula nakon borbe protiv raka

Pratite nas na Facebook akter,ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori