Benjamin prodavao pelet po nižoj cijeni: “Uzimao pare a nikad ga nije isporučio”

PELET

Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Općinskog suda u Travniku.

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu pred Općinskim sudom u Travniku protiv Benjamina Bektaš zbog osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo prijevare iz člana 294. stav 1. u vezi sa članom 55. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Pod tačkom 1. optužnice, optuženom se stavlja na teret da je tačno neutvrđenog dana u mjesecu decembru 2021. godine sa područja općine Vitez ,na hrvatskom internet oglasniku Njuškalo objavio oglas za prodaju peleta po cijeni nižoj od one u Republici Hrvatskoj sa dostavom na adresu kupca.

Kada je oštećeni M. M. H. iz ***, Republika Hrvatska sa istim stupio u kontakt i dogovorio kupoprodaju 70 vreća peleta za ogrijev po cijeni od 1.180,00 HRK (306,5KM) lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu oštećenog da će mu isporučiti 70 vreća peleta za ogrijev nakon što izvrši uplatu u iznosu od 1.180,00 HRK po ispostavljenoj fakturi firme Radijal Doo Za Trgovinu I Prodaju broj 1014 od 06.12.2021. godine što je oštećeni učinio dana 06.12.2021. godine u poštanskom uredu Hrvatske pošte u Zagrebu na ime Benjamin Bektaš, te putem međunarodne poštanske uputnice uplatio iznos od 1.180,00 kn zajedno sa troškovima usluge u iznosu od 100,00 kn, kojeg je optuženi Benjamin Bektaš podigao.

Nakon čega isti u dogovorenom roku nije izvršio isporuku robe, niti je vratio primljeni novac, nakon čega je događaj prijavljen nadležnim organima.

IZVOR: 072

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)