I 15 dana od Novalićevog “obećano-učinjeno” olimpijski bazen u Mostaru “gradi” nevidljiva mehanizacija

Još ništa

Ako ne bude dovoljno osam miliona KM, izdvojit ćemo još, rekao premijer

Danas je počela izgradnja bazena u Mostaru. Obećano-ispunjeno. Ovo je Fadil Novalić, federalni premijer objavio na svom Facebook profilu 25. avgusta uz fotografiju na kojoj se rukuje s bageristom na lokaciji na kojoj bi se trebao graditi olimpijski bazen u Mostaru.

Ta fotografija i niz drugih nastale su tokom posjete Novalića i četvero ministara iz Vlade F BiH lokaciji budućeg bazena u Južnom logoru, gdje su im domaćini bili Mario Kordić, gradonačelnik Mostara i Salem Marić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara.

Pusta obećanja

- Došao je na krilima uspjeha Lane Pudar, reći će u vezi izgradnje bazena Novalić novinarima tog dana, naglasivši da je Federalna vlada za taj projekt osigurala osam miliona KM.

-Upravo se čisti prostor za bazen, projekt je u fazi izrade, očekujemo da je sljedeći korak potpis ugovora između Grada Mostara i Vlade FBiH. Već sam na dočeku Lane Pudar rekao kako je veza Mostara i Vlade dobitna kombinacija i želimo održati tu energiju te u što kraćem roku da ovaj projekt ugleda svjetlo dana- poručio je Novalić tada.

Rekao je i to da novac ne smije biti problem, odgovarajući novinarima koji su pitali hoće li tih osam miliona KM biti dovoljno.

- Ako ne bude dovoljno, izdvojit ćemo još. Budući da su cijene nestabilne, možemo se prilagoditi. Ono što se započne, mora se završiti - rekao je Novalić.

Lokacija je potpuna pustoš

No,da su bager i kamion bili samo „šminka“ svjedoče i današnje fotografije s lokacije budućeg bazena. Ni 15 dana poslije Novalićeve posjete i riječi „obećano-ispunjeno“ na lokaciji nema nijedne građevinske mašine. Zapravo, lokacija je potpuna pustoš.

Zanimljivo je i to da je izgled budućeg olimpijskog bazena predstavljen još prošle godine u martu. Iako je ta informacija objavljena u medijima, nedavno se pokazalo da to nije „pravi“ projekt.

Tako su i u Gradskoj upravi požurili da dođu do novog idejnog projekta, pa su umjesto tendera, odnosno, otvorenog postupka, odlučili ići na direktni sporazum u vrijednosti od 6.000 KM

-Ideja nas u Gradskoj upravi je da idemo po tzv.žutom FIDIC-u koji predviđa nešto brži i jednostavniji proces implementacije samog projekta- izjavio je Kordić 25.avgusta.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori