“Bazar dobre volje“ u Sarajevu: Pomoć za građane u potrebi

Bazar dobre volje, pomozi.ba
Foto: Anadolija

Projekat se realizuje svakodnevno. Obiđemo više od 600 korisnika, dostavimo obrok na kućna vrata. Prihod i od ovog bazara ide za taj projekat. Bazar se organizuje već, pet, šest godina, rekao je Muhsin Spahić iz marketing odjela Udruženja Pomozi.ba

U prostorijama Udruženja Pomozi.ba u glavnom bh. gradu Sarajevu jutros je otvoren humanitarni "Bazar dobre volje", a kojeg su i ovaj put podržali brojni građani, javlja Anadolu Agency (AA).

Muhsin Spahić iz marketing odjela Udruženja Pomozi.ba rekao je za AA da kao i prethodnih vikenda organizuju bazar, a prihodi koji se prikupe idu za projekat "Obrok za sve".

"Projekat se realizuje svakodnevno. Obiđemo više od 600 korisnika, dostavimo obrok na kućna vrata. Prihod i od ovog bazara ide za taj projekat. Bazar se organizuje već, pet, šest godina", pojasnio je Spahić.

Apelovao je na građane da i dalje budu humani.

Među danas prisutnima u prostorijama Udruženja Pomozi.ba bila je i Rošana Kapo.

"Od osnivanja udruženja stalno sam prisutna, da li kao donator, kupac ili osoba koja poziva humanitarne brojeve. Bila sam u situaciji da je član moje porodice bio u potrebi, u požaru izgubio sve. Udruženje se srdačno odazvalo i uspjeli su renovirati uništeno", pojasnila je Kapo.

Pohvalila je Udruženje Pomozi.ba jer su transparenti i osjećajni.

Posjetioci mogu kupiti niz zanimljivih stvari po niskim cijenama i time pomoći nekome, ali i donirati sve ono što im ne treba, a što se može koristiti na narednim bazarima.

Izvor: Anadoly Agency

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori