Bassino blistala na domaćem terenu u veleslalomu

Skijanje

Jučer je Marta Bassino (ITA) iskoristila priliku da se dokaže na domaćem terenu.. U svojoj drugoj vožnji odnijela je pobjedu u veleslalomu Audi FIS Svjetskog kupa za žene u Sestriereu.

Bila je to uzbudljiva vožnja jer je više puta preuzimala i gubila vodstvo dok se kretala po ledenim uslovima staze u svojoj drugoj vožnji. Italijanka je ostvarila svoju prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu na domaćem terenu.

“Bila je to borba jer je staza bila zaista teška, tako da se osjećam nevjerovatno”, rekla je Bassino.

Marta Bassino, koja sada vodi u poretku veleslaloma, zadržala je drugo mjesto nakon prve vožnje i završila s ukupnim vremenom 2:28.89, samo 0.11 sekundi ispred Sare Hector (SWE).

Sretna pobjednica na domaćem terenu

Bassino je ostvarila svoju šestu pobjedu u Svjetskom kupu u veleslalomu.

“Zaista sam emotivna. Dolazak na red sa zelenim svjetlom pred Italijane (navijače) bio je zaista nevjerovatan. Znam da je bilo teško jer je padina bila jako teška. Bila je to borba i više nego dobar osećaj na mojim skijama, ali pobjediti ovdje kod kuće je nevjerovatno”, rekla je Basino.

Sara Hector je zauzela treće mjesto u prvoj veleslalomskoj utrci sezone i bila je najbrža u drugoj vožnji u Sestriereu.

“Zaista sam sretna što sam u drugoj trci uspjela da osvojim još jedan podijum. Mislim da je to bila teška trka, ali sam se zaista trudila da guram i bilo je dobro,” rekla je Hector.

Legenda slaloma Petra Vlhova (SVK) vodila je na terenu nakon prve vožnje, ali nije mogla da sakupi solidnu sekundu da uzme još jedan trofej koji će dodati svojim predhodnim.

"Za mene je bilo malo problema sa skijanjem, pa sam se borila samo u drugoj vožnji", rekla je Vlahova.

Vlhova se zadovoljila trećim mjestom, 0,40 sekundi manje od Bassinovog tempa. Uslovi nisu bili laki za branioca titule u slalomu.

“Danas je bio izazovno. Bio je to težak dan i zaista teški uslovi, ali sam zadovoljna trećim mjestom - rekla je Vlahova.

Vlhovi je to 60. postolje Svjetskog kupa u karijeri.

Frederica Brignone (ITA) donijela veliku neizvjesnost sa drugim najbržim vremenom u drugoj vožnji, pošto je završila četvrta u svojoj zemlji.

Aktuelna svjetska prvakinja u veleslalomu Tessa Worley (FRA) zauzela je peto mjesto.

Mikaela Shiffrin (SAD) bila je četvrta nakon prve vožnje, ali je u drugoj vožnji završila na šestom mjestu. Američka zvijezda i dalje vodi u ukupnom poretku i nastojat će povećati svoje vodstvo u slalomu u Sestriereu u nedjelju.

Lara Gut-Behrami (SUI) osvojila je prvi veleslalom sezone u Killingtonu, ali nije mogla ponoviti svoj nastup jer je završila sedma.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori