Turski električni automobil konkurent Tesli i Volkswagenu

Toog turski automobil
Togg postaje prvi turski električni automobil koji ide u serijsku proizvodnju

Njemački dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) prenio je da će električni turski automobil koje proizvodi turska Inicijativna grupa za automobile (TOGG) biti veliki izazov i konkurent za automobile u njegovoj klasi, poput Tesle i Volkswagena.

Za sada je TOGG, Turska grupa za automobilsku inicijativu, potvrdio proizvodnju kompaktnog SUV-a s početkom 2022. Pogonit će ga dvije varijante elektromotora

Dnevnik je prenio da TOGG garantuje da će sa jednom baterijom automobil moći preći više od 500 km, da će punjenje baterije do 80 posto trajati samo pola sata na svim benzinskim pumpama te da će se automobil prodavati po konkurentskoj cijeni.

Krajem 2020. godine, predstavljena su prva dva turska automobila koja bi se trebala naći u serijskoj proizvodnji. Riječ je o potpuno električnim automobilima marke TOGG (Turska grupa za automobilsku inicijativu), ali za koje dizajn potpisuje renomirani studio Pininfarina iz Italije.

Turska namjerava proizvoditi do 175 tisuća električnih vozila na godinu u sklopu projekta u koji će tijekom 13 godina uložiti 3,7 milijardi dolara.

U vijesti se prenosi da će „turski električni automobil biti izazov i konkurent ostalim potencijalnim konkurentima, poput Tesle i Volkswagena“, prenosi TRT.

Njemački dnevnik je prenio da pandemija COVID-19 nije zasmetala nastavku proizvodnje ovog automobila, te da kompanija TOGG umjesto riječi ¨automobil¨ preferira korištenje termina ¨pametna mašina¨.

Ističe se da će TOGG veći dio komponenti za automobil proizvoditi u Turskoj, da će u početku udio proizvodnje u Turskoj iznositi 51 posto i da će se vremenom taj procenat povećavati.

Na kraju vijesti novinar Andreas Mihm je poručio: ¨Zapišite ime TOGG¨.

Procitaj više: Rusija će predstaviti prvi električni avion na svijetu

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori