Prva supruga Sanje Ilića, pokojna Zlata Petković bila je najlepša devojka Jugoslavije!

Vođa grupe Balkanika, pokojni Sanja Ilić posljednjih godina bio je u sretnom braku s homeopatkinjom Tatjanom Karajanov. Sanja Ilić je ranije istakao da se nakon smrti prve supruge nije nadao da će naći ljubav.

Međutim, život ga je demantovao. Ipak, fanovi ne zaboravljaju njegovu prvu suprugu, nekad najljepšu djevojku Jugoslavije, glumicu Zlatu Petković.

Zlata Petković imala je samo 16 godina kad joj je nakon jedne audicije 1970. godine ponuđeno da učestvuje na izboru za najljepšu tinejdžerku Jugoslavije u Zagrebu. Izabrana je za prvu pratilju, što joj je omogućilo da ode na svjetski izbor u Tokiju, na kom je izabrana za Mis fotogeničnosti, a donijelo joj je i prvu filmsku ulogu u filmu Milana Jelića „Bubašinter“.

Godinu dana kasnije, Zlata Petković je učestvovala i na izboru za mis Jugoslavije.

Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu upisala je nakon završetka srednje škole . Kolege na klasi su joj bili Bogdan Diklić, Ljiljana Stjepanović, Snežana Savić, Radoš Bajić, Lazar Ristovski… Nakon diplomiranja, reditelj Aleksandar Đorđević joj je ponudio ulogu Marije u “Otpisanima”.

Igrala je i u “Grlom u jagode”, “Povratak otpisanih”… Bila je omiljeno TV lice, a njenoj ljepoti divila se cijela Jugoslavija.

Foto: Screenshot YT

Osvojio ju je muzičar i kompozitor Sanja Ilić, s kojim je provela 30 godina.

milan i sandra kalinic vencanje sanja ilic i zlata petkovic

„Sanja i ja smo u braku više od četvrt vijeka. Tolerancija i ljubav glavni su pokretači svakog, pa i našeg braka. Iako se bavimo sličnim profesijama, nikad se jedno drugom nismo mješali u posao. Važno je i to što oboje imamo razumjevanja za obaveze koje ovakav život nosi“, govorila je svojevremeno Zlata Petković.

Napustila nas je u Beogradu 3. decembra 2012. godine u 58. godini, sedam dana pošto je doživjela moždani udar. Sanja Ilić je kasnije govorio da je u tom trenutku nastao ožiljak na srcu koji je zauvjek nosio, iako se trudio da ostane jak zbog njihovog sina Andreja.

2019. godine u parku u Svrljigu, postavljena je elegantna skulptura Zlate Petković. Prelijepa i elegantna skulptura, baš onakva kakvu Zlata zaslužuje.

Pročitaj više: Sean Connery: Da li ste znali?

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori