Još jedna teška saobraćajna nesreća u BiH, poginula jedna osoba

Na magistralnom putnom pravcu koji povezuje Drvar i Bosanski Petrovac, u mjestu Guvno, pored Drvara u subotu oko 13.25 sati u sudaru dvaju vozila smrtno je stradao 48-godišnji M.B iz Drvara. Dvije osobe zadobile teže tjelesne povrede u drugom vozilu.

Kako navode iz MUP-a Kantona 10, u saobraćajnoj nesreći na licu mjesta smrtno je stradao vozač Mercedesa 48-godišnji M.B. Drugi učesnik nesreće, 22-godišnji S.G. iz Drvara, koji je upravljao također motornim vozilom marke "Mercedes" zadobio teže tjelesne povrede kao i njegov suvozač 22-godišnji B.R iz Drvara.

Kako javlja Srna, poginuo je Milan Babić iz Drvara, privrednik koji je zapošljavao više od 100 porodica. Stoga je će općini Drvar sutra biti Dan žalosti.

Povrijeđenima je ukazana pomoć u Domu zdravlja Drvar nakon čega su prevezeni u bolnicu u Livnu, gdje je B. R. zadržan na daljnjem liječenju, a S.G prevezen u SKB Mostar.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici PU Drvar, MUP-a Kantona 10, dežurni ljekar Doma zdravlja Drvar i dežurni kantonalni tužilac.

Tijelo smrtno stradalog M.B. prevezeno je u Banja Luku, gdje će se tokom dana obaviti obdukcija.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori