Tri aplikacije za skeniranje dokumenata koje se u ovom trenutku mogu preporučiti

Tradicionalni skeneri u današnje vrijeme ne moraju predstavljati nužnost kad se govori o potrebi za stvaranjem digitalnih inačica dokumenata. Sve popularnije postaju aplikacije za skeniranje jer se s pametnim telefonom sve može odraditi mnogo lakše.

Pametni telefoni su pogotovo u kontekstu skeniranja dobro rješenje kod dinamičnih poslova i poslova koji se izvode van ureda,  što je danas vrlo često i svugdje se traži brzo odrađivanje poslova bez gubljenja vremena. Ovdje svakako u pitanje može doći kvaliteta skeniranog dokumenta i u nekim specifičnim poslovima korištenje aplikacija za skeniranje nije dobra opcija, ali kod ostalih poslova skeniranje „s nogu“ može ubrzati radne procese.

Trenutno se po kvaliteti na tržištu mogu izdvojiti tri aplikacije koje su dostupne na Androidu i iOS-u.

adobe-scan

Prva je Adobe Scan koja od sve tri ima najjednostavnije korisničko sučelje i radi se o jednostavnom principu skeniranja. Skenovi su jako dobre kvalitete. Sve što se skenira sprema se na Adobe Document Cloud pa skenovi naknadno mogu biti dostupni na drugim uređajima poput tableta ili računala i mogu se kvalitetnije pretraživati.

Adobeov „Ecosystem“ za digitalne dokumente uključuje mogućnost OCR- a (optičko prepoznavanje znakova) pa se tekst svakog skena može obilježavati i koristiti u drugim programima poput npr. Microsoft Worda. Aplikacija ima vrlo zanimljive modove za skeniranje pa se tako mogu u dokumente dodavati razni kontakti ili se dokumenti mogu ispunjavati kao formulari. Velika prednost ove aplikacije je mogućnost dodavanja potpisa u skenirani dokument direktno ili preko spremanja vlastoručnog potpisa koji se kasnije može učitati.

Microsoft Lens

Ljubiteljima Microsoft Officea preporuča se korištenje aplikacije Microsoft Lens. Korisničko sučelje je također vrlo jednostavno i svim korisnicima Microsoftovih proizvoda bit će praktično. Skenirani dokumenti se mogu spremati na OneNote ili Word Mobile i korisno je znati da se u situacijama njihova prebacivanja ne traži OneNote ili Microsoftov korisnički račun.

Microsoft Lens također omogućuje umetanje dokumenata iz Worda ili Powerpointa. OCR je kvalitetan i zanimljiva je mogućnost izdvajanja, primjerice, podataka o kontaktima sa skeniranog dokumenta na OneNote, ali kod nekih kompliciranijih poslovnih dokumenata i zaobljenih površina pokazao je malo slabije rezultate.

Swift Scan

Treća aplikacija koja svakako ima najviše mogućnosti je Swift Scan (prije poznata kao ScanPro). Samo neke od posebnosti ove aplikacije su mogućnosti izrade personalizirane mape za bolju organizaciju, pametno indeksiranje datoteka, iCloud sinkronizacija, automatsko preuzimanje cloud storage servisa po izboru ili skeniranje QR kodova, URL-ova i telefonskih brojeva.

Spektar izrade skenova je vrlo širok pa se sa Swift Scanom mogu bez problema skenirati stranice knjiga, poslovne kartice ili čak fotografije. OCR koji se koristi ima izvrsne rezultate te postoji mogućnost njegovog korištenja na nekoliko jezika. Mali minus ove sjajne aplikacije je što na iOS-u ima dosta skup model pretplate, a njezina verzija na Androidu čiji su korisnički paketi povoljniji nije još u cijelosti optimizirana.

Preuzeto:pcchip.hr

PROČITAJTE VIŠE: OVA APLIKACIJA probudit će i najveće spavalice!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori