Andrea Bočeli: Zaljubio se u nju kada je ona imala 18, a on 44 godine

Pjevač nevjerovatnog glasa ostavio je suprugu zbog nje, a o njihovom prvom susretu se i dalje priča.

Andrea Bočeli je u sretnom braku sa Veronikom Berti, koja je od njega mlađa 26 godina. A ovaj par je zapravo sretan zbog velike razlike u godinama.

Andrea (62) i Veronika (36) upoznali su se 2002. godine na jednoj zabavi. Veronika je tada imala 18 godina.

Njihova ljubav započela je kao u nekoj filmskoj priči, nakon što joj je on iste večeri kada ju je upoznao otpjevao ariju. Pjesmom ju je zapravo i osvojio.

"Svi su bili tamo i to je zaista bio divan trenutak. Bio je to najbrži početak neke veze jer smo se zbližili iste večeri", prisjetio se Bočeli upoznavanja sa suprugom.

Par se nikada nije zamarao velikom razlikom u godinama. Andrea je objasnio kako su velike razlike zapravo tradicija u njegovoj porodici i nešto što se podrazumeva.

"Između mojih roditelja takođe je velika razlika. Uz to sam vrlo religiozan, a razlika u godinama je nešto što često susrećemo u biblijskim brakovima", rekao je operski pjevač. Dodao je kako ga sa suprugom Veronikom najviše povezuje muzika.

Andrea je u to vreme bio u braku sa bivšom suprugom Enrikom Kenzati, sa kojom je dobio dvojicu sinova. Od nje se razveo ubrzo nakon što je upoznao Veroniku.

Veronika je 2012. godine dobila sa italijanskim tenorom kćerku Viktoriju, a taj srećan događaj par je obilježio pjesmom, tačnije zajedničkom izvedbom ljubavne pesme "Qualche Stupido". Dvije godine kasnije Andrea je Veroniku odveo pred oltar, 21. marta 2014. godine vjenčali su se na bajkovitoj ceremoniji u Toskani.

Danas žive u Italiji, a tokom prošle godine zajedno su se posvetili i borbi protiv korona virusa, koji su oboje preležali i uspješno se oporavili.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori