Amira Medunjanin održala spektakularan koncert

Koncert u sarajevskoj Vijećnici

Amira Medunjanin
Amira Medunjanin

Bh. interpretatorka sevdalinki Amira Medunjanin održala je spektakularan koncert u sarajevskoj Vijećnici. Unatoč ograničenom kapacitetu od samo 200 ulaznica, publiku su oduševile njene izvedbe sevdalinki i tradicionalnih pjesama.

Prije početka koncerta, prisutnima su se obratili Ambasador Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler i gradonačelnica Benjamina Karić. Oduševljenje i uzbuđenje bilo je prisutno među posjetiteljima, koji su na vrijeme osigurali svoje ulaznice.

Amira Medunjanin izvela je neke od svojih najpoznatijih pjesama, poput “Pjevat ćemo što nam srce zna”, “Ako znaš bilo što”, “Dušo moja” i mnoge druge. Njene izvedbe su uvijek nevjerojatne, a ova večer nije bila iznimka.

Prošle godine, zbog mjera tokom pandemije, Amira je održala koncert u Vijećnici koji je mogao biti praćen samo putem medija. Međutim, ovog puta publika je imala priliku prisustvovati koncertu uživo i doživjeti magiju njenog glasa i izvedbe.

Amira Medunjanin je izrazila nadu da će se uskoro moći održati koncerti sa većim auditorijem i da će situacija oko pandemije biti mnogo povoljnija. Nakon dugo vremena, ova večer u Vijećnici bila je poseban doživljaj za sve prisutne.

Amira Medunjanin je jedna od najpoznatijih i najpoštovanijih izvođača tradicionalne bosanske muzike, a njen koncert u sarajevskoj Vijećnici još jednom je potvrdio njenu izuzetnost i talent.

Bilo je lijepo vidjeti i osjetiti ponovni povratak muzike uživo i kulturološke događaje u ovom predivnom ambijentu. Sigurno je da će ovaj koncert ostati u sjećanju svima koji su imali priliku biti prisutni.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti