Most-Bro: 20 Godina Humanitarne Predanosti i Pomoći Bosni i Hercegovini

Most-Bro, humanitarna organizacija Bosnjaka Danske, slavi 20 godina predanog rada i humanosti. Osnovana je 2004. godine u Brandeu, Danska, s ciljem objedinjavanja humanitarnih aktivnosti na teritoriji Danske. Kako su kazali, njihov iskren nijet i odanost Allahu pomogli su im ostvariti tu viziju.

Tokom godina, članovi Most-Bro-a su pružili značajnu pomoć domovini, finansirajući razne vrste pomoći kroz članarine. Veliki broj članova je ostao od osnivanja, a volonteri na terenu su neizmerno doprinijeli. Zahvaljujući pouzdanim saradnicima u Bosni i Hercegovini, donacije stižu u prave ruke.

Most-Bro je izgradio mrežu saradnje s danskim institucijama, a obrazovani Bosnjaci u tim institucijama su članovi organizacije.

Prikupljanje opreme odvija se zahvaljujući vrijednim pojedincima, a Odbor Most-Bro-a je ponosan na njihovu predanost.

U periodu od 2004. do danas, Most-Bro je donirao opremu u vrijednosti od 43.452.500 danskih kruna, dostavljajući je u preko 200 šlepera. Također, svaki mjesec šalju novčanu pomoć bolesnima i siromašnima. Most-Bro: 20 Godina Humanitarne Predanosti i Pomoći Bosni i Hercegovini

Ukupno su poslali 20.986.028 kruna za liječenje građana Bosne i Hercegovine.

Bosanci i Hercegovci u Danskoj su kroz Most-Bro poslali ukupno 64.438.528 danskih kruna.

Ova humanitarna organizacija je zahvalna svojim članovima, volonterima, saradnicima i donatorima koji su omogućili ostvarivanje tih impresivnih rezultata.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti