Washington – Capitol Hill: Ubijen napadač, preminuo i jedan policajac

Washington - Capitol Hill.

Policajac koji je osiguravao Capitol Hill, a kojeg je danas vozač automobila ozlijedio nakon što je udario u kontrolni punkt, preminuo je u bolnici od zadobijenih povreda. Pored policajca, u bolnici je preminuo i napadač, prenose američki mediji. Informacije o smrti jednog od dvojice policajaca koji su povrijeđeni u napadu prenijela je direktorica policije Capitol Hilla Yoganande D. Pittman koja je saopćila kako je ovo izuzetno težak trenutak za policiju, naročito nakon incidenta koji se dogodio u januaru 2021. godine.

"Ovo su izuzetno teški trenuci za policiju američkog Capitol Hilla. Nakon događaja 6. januara, sada imamo i ovaj incident. Ovo je teška godina, ali zajedno ćemo proći kroz sve ovo", rekla je direktorica policije.

Prisutnim medijima obratio se i policajac Robert Contee koji je iznio određene detalje napada te je istakao kako se za sada ne može utvrditi da je riječ o terorističkom napadu.

"Čini se, za sada, da napad nije povezan s terorizmom. Nastavit ćemo sa istragom kako bismo utvrdili da li postoji određena veza", rekao je Contee.

Washington - Capitol Hill

Nakon novog incidenta na Capitol Hillu oglasila se i predsjednica Zastupničkog doma Sjedinjenih Američkih Država Nancy Pelosi. Ona je naredila spuštanje zastava na pola koplja zbog smrti policajca.

Nekoliko medija u SAD-u prenijelo je i informaciju da je napadač također preminuo u bolnici. Ovu informaciju potvrdila je i američka policija.

Podsjetimo, novi incident ispred Capitol Hilla dogodio se danas kada je vozač automobilom probio kontrolni punkt na jednom od ulaza pri čemu je ozlijedio i dva policajca.

Kako prenose američki mediji, vozač je nakon incidenta izašao iz automobila pri čemu je držao nož u ruci nakon čega je i ustrijeljen.

Za sada nije poznat identitet napadača kao ni detalji koji su prethodili samom incidentu.

Špalir policije nakon napada na Capitol Hillu

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)