Ako imate jedan veći karfiol ili dvije manje glavice, iskoristite ih za pripremu izvanrednog ručka.
Priprema i kuhanje će ti oduzeti 20-ak minuta, što je gotovo zanemarivo, a količina je dovoljna za četiri osobe.
Gotovo jelo možeš dodatno posuti sirom i nakratko ubaciti u rernu kako bi se stvorio onaj fini hrskavi sloj.
Sastojci:
2 manja karfiola
100 g maslaca
60 g brašna
700 ml mlijeka
1 kašikica soli
½ kašikice bibera
250 g naribanog cheddara
150 g mozzarelle
Svježi vlasac
Priprema:
Napuni veliku posudu vodom, posoli je i pričekaj da proključa. Dodaj cvjetove karfiola pa kuhaj pet do sedam minuta, dok malo ne omekšaju.
U tavi otopi maslac pa dodaj brašno i miješaj minutu, dvije na laganoj vatri.
Kad poprimi zlatnu boju, ulij mlijeko pa kuhaj nekoliko minuta. Dodaj sol i biber, miješaj i pričekaj da se malo zgusne. Makni vatru s umaka pa umiješaj naribani sir.
Dobro promiješaj kako bi se otopio. Ocijeđeni karfiol pomiješaj s pripremljenim umakom.
Po potrebi dodatno začini soli i biberom te nasjeckanim vlascem.
Prijatno!
Pročitaj više:PILEĆI FILE U SENFU I SUSAMU SA INTEGRALNOM RIŽOM