Sud naredio oduzimanje telefona Skaki i Hadžibajriću

NAKON PRIJAVE KONAKOVIĆA

Sud naredio oduzimanje telefona
Skaka i Hadžibajrić

Također, Sud je naredio privremeno oduzimnaje telefona i Alemu Logi te Samiru Bejiću, vijećnicima NiP-a i Muameru Mekiću, vijećniku SDP-a

Nakon što je Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, podnio krivičnu prijavu protiv Abdulaha Skake (SDA) i Ibrahima Hadžibajrića (NES) zbog maleverzacija. a u vezi s izborom novog rukovodstva Grada Sarajeva, odnosno gradonačelnika Sarajeva, Općinski sud u Sarajevu naredio je oduzimanje mobilnih telefona od Hadžibajrića i Skake. 

Također, Sud je naredio privremeno oduzimnaje telefona i Alemu Logi te Samiru Bejiću, vijećnicima NiP-a i Muameru Mekiću, vijećniku SDP-a, koji su svjedoci po ovoj prijavi.

Sud je objasnio da se njima mobilni telefoni oduzimaju jer bi mogli služiti kao dokaz u krivičnom postupku koji se vodi protiv nepoznatih osoba. U pitanju je sumnja na davanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Stoga možda i odgovor na pitanje, zašto se onima koji su imali stari broj Abdulaha Skake, pojavljuje notifikacija da je ponovo aktiviran na viberu. 

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)