Emir Spahić se okrenuo politici: Kandidat na lokalnim izborima u Hrvatskoj

Emir Spahić bosanskohercegovački je fudbaler i član naše fudbalske reprezentacije. Trenutno je bez klubskog angažmana, a tokom svoje karijere nosio je dres mnogih poznatih klubova.

Izgleda da se sada okrenuo ka potpuno drugom smjeru – politici. Spahić se pronašao na četvrtom mjestu kandidatske liste dubrovačke stranke DUSTRA. Na predstojećim lokalnim izborima u Hrvatskoj, glasači će moći izabrati kapitena fudbalske reprezentacije BiH.  Emir Spahić rođen je u Dubrovniku, gdje je i započeo svoju karijeru, nastupavši za GOŠK Dubrovnik.

Izvor: Facebook

A sad, ako već niste, udobno se smjestite, uzmite vašu jutarnju kafu, pripremite vaš omiljeni šampanjac na hlađenje, ukližite na kauč, stavite noge na stol, poljubite vašu bolju polovicu i nazdravite. Godinama ministar obrane u najjačim ligama svijeta, legendarni kapiten i ikona kako na terenu tako i izvan njega. Uvijek beskompromisan i srčan, naš gigant Emir Spahić - napisali su iz DUSTRA u najavi na Facebook profilu.

Spahića nije jedini sportaš na listi kandidata za Gradsko vijeće. Našla se i nekadašnja atletičarka i predsjednica današnjeg Atletskog kluba Dubrovnik Ana Perović Alamat, košarkašica Katarina Zarač Čagalj, bivši vaterpolista Frano Karač, te judaš Stjepo Rok.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)