Dodik ponovo po svom:”Ne vraćamo se u institucije BiH”

Dodik

Mogu da učestvuju naši predstavnici, ali da se drže stava
Foto: Klix.ba

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dan nakon sjednice NSRS i zaključaka koje su donijeli, promijenio je mišljenje i poručio kako se predstavnici RS ne vraćaju u institucije BiH. 

"Ne vraćamo se u institucije BiH. Skupština je rekla da razlozi nisu prestali i to su oni razlozi koji su nas doveli u poziciju da prije šest mjeseci kažemo da ne samo da nećemo odlučivati, već da nećemo biti ni prisutni na sjednicima zajedničkih institucija.

Mogu da učestvuju naši predstavnici, ali da se drže stava Narodne skupštine, Vlade Srpske i naravno predsjednice RS", kazao je Dodik, piše RTRS.

Član Predsjedništva BiH naglašava da je to već doneseno u ranijim zaključcima.

"Imate u članu 4, da ćemo učestvovati u radu u tačkama koji su u interesu za RS, kao što sutra imate u Predstavničkom domu tri razvojna programa i nekoliko desetina miliona maraka koje treba Srpska da povuče. Bez tih formalnih procedura ne bi to imali", rekao je Dodik.

Naglasio je i kako opozicija u RS ne zna šta hoće. 

"Njihova jedina politika je Milorad Dodik. Mržnja prema meni im je veća od ljubavi prema RS. I to se najbolje vidjelo na jučerašnjoj sjednici kada su se bunili što ja nisam prvi govorio, iako to nema nikakve veze. O tome ne odlučujem ja, ali da sam govorio prvi, znate da bi se samo zakačili za moje izjave, i da tako često sjednice odlaze u drugom smjeru, što samo pokazuje da sam im ja jedini cilj", naglasio je Dodik.

Pročitajte više: Denis Zvizdić: Bojim se da je Dodik spreman izazvati konflikt

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)