Ovih osam stvari ne rade zreli muškarci

Muškarci

Ovih osam stvari ne rade zreli muškarci Ovih osam stvari ne rade zreli muškarci
Foto: Guliver/Shutterstock

Muškarci često dugo ostanu djetinjasti, pa su žene skolone da kažu i poslije decenija braka da u mužu imaju još jedno dijete. Međutim, emotivna veza sa zrelim muškarcem tek pokaže koliko je mentalno odrastanje važno.

Žene vole stabilne i muškarce koji im daju osjećaj sigurnosti i prihvaćenosti, a to mogu da dobiju samo od onih koji su i sami zreli i znaju šta i kako hoće, a samim tim i cijene prave vrijednosti.

Psiholozi kažu da ćete zrelog muškarca prepoznati po tome što nikada ne radi ovih osam stvari:

Ne rade stvari samo da bi zadovoljili druge

Mlađi muškarci često znaju da rade nešto da bi impresionirali druge ljude, djevojku, prijatelje, novo društvo...  Za razliku od nezrelih, zreli muškarci nemaju potrebu da mijenjaju svoje stavove da bi se dopali nekom ili ga zadivili. Oni su svjesni sebe i spremni da stanu iza svojih izbora. Ta osobina svakako izaziva poštovanje.

Ne maštaju o savršenoj ženi, bez mana

Mnoge veze se raspadaju zbog toga što smo skloni da idealizujemo partnera, pa se poslije razočaramo. Ukoliko je zreo muškarac ne traži savršenu ženu, već onu koja je realna i koju će biti sposoban da voli sa vrlinama, ali i sa manama. On je spreman da se prilagođava i pravi kompromise.

Ne daju se zbuniti

Zreli muškarci su svjesni da smo svi različiti, i da muškraci i žene nemaju iste poglede na neke stvari, da imaju različite prioritete i reakcije, i to prihvataju.

Nisu zlopamtila

Zreli muškarci znaju kako da kontrolišu ljutnju i  sve ono što može biti štetno za njih same kao i za ljude oko njih. Spremni su da se izvine ako pogriješe i da prihvate izvinjenje druge strane i potpuno oproste grešku.

Nisu nesigurni u sebe zbog fizičkog izgleda

Oni su sigurni u sebe i svjesni su toga da ozbiljnom muškarcu fizički izgled ne smije da bude prioritet, da je od njega daleko važniji karakter neke osobe. Oni nemaju problem da eksperimentišu sa modom  i svojim izgledom, a na negativne komentare se ne obaziru.

Ne odbacuju porodicu i prijatelje

Što su stariji, sve više su svjesni važnosti porodice i prijatelja i ne žele da ih životni putevi odvoje od ljudi koje vole. Cijene kvalitetno provedeno vrijeme s onima do kojih im je stalo.

Ne dozvoljavaju bilo kome da ih maltretira i ponižava

Zreli muškarci su sigurni u sebi, poštuju sebe i druge. Ako neko pokuša da ih maltretira iz njih će izbiti snažna energija kojom će takvima dati do znanja da su se nameračili na pogrešnu osobu. Oni neće vikati, niti su skloni fizičkom nasilju - njihov stav, pogled, nekoliko pravih rečenica i boja glasa su dovoljni.

Ne glume muškarčine

Oni su svjesni razlike između muških i pravih muškaraca. Muški smatraju da su momci "jači pol" i odnose se često prema ženama sa manjkom poštovanja. Zreli muškarci su oni koji umiju ženu da postave na pijedestal cijeneći sve njene posebnosti i vrijednosti. Ovo je pokazatelj da imate pravog džentlmena pored sebe. (Nezavisne.com)

Pročitajte više: Muškarci bježe od žena koje su opsjednute dotjerivanjem

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)