Radončić, Zvizdić i Konaković stigli na pregovore u zgradu Delegacije EU

zgrada delegacije eu

Ajhorst i Palmer borave u višednevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, gdje sa domaćim političarima, Radončić, Zvizdić i Konaković, razgovaraju o izmjenama izbornog zakonodavstva u BiH

Direktorica Evropske komisije za vanjske poslove (EEAS). Angelina Ajhorst (Eichhorst) i specijalni  izaslanik SAD-a za izbornu reformu Metju Palmer (Matthew). Nastavili su danas razgovore u zgradi Delegacije EU u Sarajevu.

Ajhorst i Palmer borave u višednevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, gdje sa domaćim političarima razgovaraju o izmjenama izbornog zakonodavstva u BiH.

Na sastanak su stigli, kako javlja reporter "Avaza" s lica mjesta, lider Saveza za bolju budućnost BiH (SBB). Fahrudin Radončić, ali i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković i potpredsjednik ove stranke Denis Zvizdić. 

Ahorst i Palmer jučer su održali  sastanak sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Nakon čega su u Delegaciji EU nastavljeni razgovori sa liderima političkih partija.

Na razgovorima su bili predsjednici SDA Bakir Izetbegović, HDZ-a BiH Dragan Čović, SNSD-a Milorad Dodik, te lideri opozicionih stranaka iz Republike Srpske - SDS-a, PDP-a i DNS-a.

Prema ranijim najavama, razgovori o izmjenama Izbornog zakona BiH u narednih par dana bit će nastavljeni u Neumu.

Izvor: Avaz

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)