Tužno sjećanje: Danas je punih 14 godina od ubistva Denisa Mrnjavca

Tužno sjećanje

Još uvijek je u meni nevjerica, pogotovo što se to desilo među ljudima u tramvaju i što niko nije reagirao. Da niko nije opomenuo, kaže Denisova majka Ana

Na tramvajskom stajalištu kod Američke ambasade danas u 11 sati polaganjem cvijeća bit će obilježena 14. godišnjica od stradanja Denisa Mrnjavca.

Šesnaestogodišnji Denis, učenik Katoličkog školskog centra u Sarajevu, ubijen je u punom sarajevskom tramvaju 5. februara 2008. godine. A bez ikakvog razloga i povoda kada se vraćao iz škole. 

Njegova majka Ana Mrnjavac je za portal "Avaza" kazala da joj je sve teže. 

- Svima nam je teško, cijeloj obitelji prijateljima, svima onima koji su poznavali Denisa posebno na ovaj. Tako nedužno i nevino dijete bez ikakovog povoda i razloga je stradalo. Još uvijek je u meni nevjerica, pogotovo što se to desilo među ljudima u tramvaju i što niko nije reagirao, da niko nije opomenuo, da niko nije priskočio da odbrani to nedužno dijete. Prosto ne znam gdje je nestala ta ljudska empatija, gdje su nestali ljudi - kazala je, između ostalog, Ana Mrnjavac. 

Podsjetimo, Denisa Mrnjavca na najbrutalniji način ubili su njegovi vršnjaci Nermin Sikirić, Ademir Lelović i Berin Talić. Nermin Sikirić je za ubistvo osuđen na 10 godina zatvora, dok su Ademir Lelović i Berin Talić za pomaganje osuđeni na 15, odnosno 10 godina zatvora.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori