Zdravstveni radnici u Konjicu dovedeni do gladi: Sutra definitivno prestaju s radom

prestaju s radom

Zdravstveni radnici iz Konjica sutra definitivno prestaju s radom jer zbog blokiranih računa Općoj bolnici i Domu zdravlja Konjic. Plate nisu dobili od jula čime su dovedeni do gladi, a kako poručuju vlast njihov vapaj ne čuje, pa im je jedino to preostalo.

Kako su najavili ogorčeni zdravstveni radnici sutra će ujutro u 8:30 sati doći ispred Opće bolnice u Konjic. A, kako bi se oprostili sa svojim radnim mjestom i odložiti bijele mantile. O potezu na koji su primorani kako kažu detaljno će javnost izvijestiti u 9 sati. Kada su najavili izjave za medije.

Podsjetimo da su zdravstveni radnici u Konjicu već izlazili na ulice. Blokirali magistralu u Konjicu i borili se svim sindikalnim aktivnostima za svoje zarađene plate, ali kako kažu više nema smisla za takvu borbu.

Poručuju da predstavnici vlasti koji su ih dugo vremena ignorisali. Nisu poduzeli potrebne korake da bi Porezna uprava FBiH deblokirala račune zdravstvenih ustanova. A kako bi se za 320 radnika isplatile zarađene plate i nemaju drugog izbora, jer su im porodice dovedene do gladi.

S odlaskom 320 zdravstvenih radnika u Konjicu pada i kompletan zdravstveni sistem. Što bi moglo uzrokovati nesagledive posljedice, jer će automatski biti ugroženi životi svih građana te općine. Svi koji budu trebali Hitnu medicinsku pomoć, jer im je neće imati ko ukazati.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)