Kolač koji možete spremiti za samo 15 min. Sezona je jagoda, te iskoristite sve blagodati ovog ukusnog voća.
Recept bez kuhanja i pečenja, a one koji vode računa o svom zdravlju obradovat će ovaj RECEPT.
Sastojci:
- 1 šolja (250 ml) bademovog brašna,
- pola šolje kokosovog proteina,
- 3 kašike meda,
- 1 kašika kokosovog ulja,
- 10 hurmi,
- voda, 150 gr jagoda.
- sok od pola limuna,
- 1/3 šolje oraha,
- 1/3 šolje kokosovog brašna,
- 1 kašika kokosovog ulja,
- kašika limunovog soka
Napravite donju koru. Stavite u bleneder bademovo brašno, kokosov protein, med, kokosovo ulje. Izblendujte i utisnite u pleh. Stavite u frižider.
Fil
U blender stavite jagode, hurme koje su predhodno potopljene u vodi 10-15 minuta, sok od pola limuna.
Izblendujte, i stavite preko donje kore. Mrvičastu smjesu koja će ići preko, napravite tako što ćete izblendirati kokosov protein, orahe i kašiku limunovog soka. Pospite preko fila, stavite u zamrzivač na dva sata da se stegne.
Ovaj kolač možete praviti i sa drugim bobičastim voćem. Jednako je ukusan i sa malinama, kupinama ili borovnicama. Također možete sve to voće i izmješati.
Prijatno!
Pratite nas na facebook akter.ba
Pročitajte više: Probajte: Prhke i mirisne galette s jagodama
Foto: IGY THE COOK