Zbog ubistva Mehmeda Ramića policija traga za Adelom Kabašem

POLICIJA TRAGA ZA ADELOM KABAŠEM

On je sinoć zajedno s uhapšenim Amelom Jašarevićem Šajom bio na kobnom mjestu, kada je ubijen Mehmed Ramić

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdali su saopćenje povodom sinoćnjeg ubistva u sarajevskom naselju Pofalići. Kako su naveli, pripadnici MUP-a KS tragaju za licem A. K., koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem zločina.

Kako "Avaz" saznaje, policija traga za Adelom Kabašem, koji se nalazi u bjekstvu. On je sinoć zajedno s uhapšenim Amelom Jašarevićem Šajom bio na kobnom mjestu, kada je ubijen Mehmed Ramić.

Brutalan obračun na Pofalićima

- Dana 12.12.2021.godine u 21,15 sati, obaviješten je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića-Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, iz vozila u pokretu u pravcu drugog vozila upotrijebljeno vatreno oružje i da ima povrijeđenih lica. Izlaskom na lice mjesta potvrđeni su navodi prijave. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt lica M.R., rođen 1996.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Na mjestu događaja zatečeno je lice A.J., rođen 1991.godine, nastanjen u Sarajevu. Pomenutog dana u 23,50 sati A.J. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. KZ F BiH (Ubistvo) i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Velika potraga

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, u vezu sa izvršenjem opisanog krivičnog djela može se dovesti i lice A.K., rođen 1991.godine, nastanjen u Sarajevu, za kojim se traga. 

Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela - naveli su u saopćenju iz MUP-a.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori