Završena obdukcija tijela malene Džene Gadžun, rezultati u narednim danima

Obdukcija

Vještak sudske medicine Nermin Sarajlić potvrdio je za Klix.ba da je završena obdukcija tijela dvoipogodišnje Džene Gadžun koja je tragično preminula nekoliko dana nakon komplikacija pri operativnom zahvatu u privatnoj klinici u Sarajevu.

Obdukcija će pokazati uzrok smrti djevojčice, a rezultati se mogu očekivati narednih dana. Za potvrdu uzroka koji je doveo do teške kome tokom operacije bit će potrebne dodatne analize, istraga i vještačenja koju sprovode vještaci i tužitelji Tužilaštva Kantona Sarajevo u saradnji sa pripadnicima policije i inspektorima, prenosi Klix.ba.

U cilju rasvjetljavanja slučaja proteklih dana su izvršeni inspekcijski nadzori u Specijalističkoj oftalmološkoj ordinaciji "Dr Halimić", "Privatnoj ordinaciji za anesteziju i terapiju bola Prim. dr Suad Rožajac" i Privatnoj stomatološkoj ordinaciji "Bejtović".

Iz Tužilaštva KS su rekli da će nakon analize prikupljene medicinske dokumentacije, nalaza obdukcije, potrebnih vještačenja, analize izjava više osoba te drugih radnji dokazivanja koje se poduzimaju, utvrditi da li ima elemenata krivične odgovornosti vezano za liječenje i smrt djevojčice.

Inače, sinoć je stotinjak građana protestovalo ispred ordinacije "Bejtović" u Sarajevu u kojoj je operisana tragično preminula djevojčica. Operaciju je izvela doktorica Nina Jovanović iz ordinacije "Dr. Halimić". Utvrđeno je za dr. Jovanović nije posjedovala privremenu licencu za dopunski rad niti licencu Ljekarske komore KS.

Pročitajte više: Muris Gadžun za “Avaz” otkrio da li je završena obdukcija kćerkice Džene i šta im je doktorica Nina Jovanović napisala u poruci

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori