Zavirite u rustikalnu ribarsku kućicu smještenu na obalama Engleske

Za svakoga ko je proveo vrijeme na Porthmeoru, kultnoj plaži koja uokviruje St. Ives, ribarska kućica koja se uzdiže iz pjeska pun je pogodak. To je savršeno mjesto za osmoriti se i uživate u širokoj obali. Stoga ne čudi što su interijeri ove rustikalne ružičaste kuće od klipova jednako blaženi kao i privlačan vanjski izgled. Rustikalnu

Rustikalna i autentična, kuća na plaži Alba ostaje vjerna svojim ribarskim korijenima. Svaka soba ispunjena je istrošenim drvetom, nautičkim dekorima i prekrasnim mekim neutralima. Izuzev luksuzne posteljine, potpuno nove ploče za kuhanje Range i električne rasvjete, ova je kućica mogla ostati netaknuta otkad je izgrađena 1800 -ih. rustikalnu

Kuhinja

Želeći zadržati što je moguće više izvorne kolibe, ona se i dalje može pohvaliti mnogim temeljnim svojstvima. Na primjer, podne daske su originalne, stare preko 200 godina, a prozorske daske izrađene su od drveta starih obnovljenih brodova - savršen nagovještaj piratske prošlosti.

Zavirite u rustikalnu ribarsku kućicu smještenu na obalama Engleske
FOTO: Unique Homestays

Iako kuhinja može izgledati kao da stoji ovdje od 1840. godine, relativno je nov dodatak. Napravljen od mješavine obnovljenog drveta i ispunjena je teksturom i intrigom. Na ormarićima su i dalje mrlje od čaja, podsjetnik na njihove prošle živote.

Savremeniji otvoreni regali, ispunjeni mješavinom starih otkrića i posuđa, daju prostoriji moderniji rustikalni ugođaj. Elegantne barske stolice dodaju taj stilski kontrast starog i novog.

Trpezarija

Kuhinja se otvara u otvoreni životni prostor s prekrasnim pogledom na plažu i okean. Ovdje su 200 godina stare podne daske dobile novi dah i obojene u tamnom tirkizu, gotovo potpuno iste boje kao i more s koje se pruža pogled. Nijansa samo pojačava svjetlost u ovom prostoru - to svjetlo koje dobijate kada ste upravo na vodi.

Zavirite u rustikalnu ribarsku kućicu smještenu na obalama Engleske
FOTO: Unique Homestays

U cijelom domu vlada suptilna nautička vibra, ali se najjače osjeća u ovom prostoru.

Dnevna soba

Ugodan dnevni boravak nalazi se uz trpezariju, a ipak izgled čini da se dva prostora osjećaju kao dvije odvojene sobe. Vrlo smirujuća neutralna shema nastavlja se sa bež sofama, tepihom velike površine i lanenim zavjesama toplih tonova od poda do plafona. Prirodne teksture dodane su i sa pomoćnim stolom od ratana i starinskim drvenim ormarićem.

Zavirite u rustikalnu ribarsku kućicu smještenu na obalama Engleske
FOTO: Unique Homestays

Postoje i neki vrlo suptilni komadi inspirisani okeanom-uže i udica za ribe koja drži minimalističku globusnu plafonsku svjetiljku, staklene bove koje se koriste kao dekor, a izrezbarena figura koja se koristi kao zidni dekor.

Spavaća soba

Umirujuća neutralna paleta nastavlja se od udobnosti do glavne spavaće sobe . Slojevi mekih tekstura čine ovo smirujućim i privlačnim prostorom, a na svakom zidu nalazi se zanimljiv otisak ili umjetničko djelo, te predmeti koji odražavaju nautičku prošlost ove vikendice.

Zavirite u rustikalnu ribarsku kućicu smještenu na obalama Engleske
FOTO: Unique Homestays

Prekrasne izložbe inspirirane okeanom postavljene su u svakoj prostoriji. U glavnoj spavaćoj sobi tacne sa tinkerima prekrivene su ribarskim priborom i umjetničkim djelima koja su bila pun pogodak za kuću.

Pročitajte više: 7 fotografija s kojim PUTUJEMO KROZ VRIJEME

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori