Zatražen pritvor za zlostavljača: Gazvan osumnjičen za nanošenje teških povreda

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je Općinkom sudu u Sarajevu prijedlog za određivanje pritvora Ganomehu Gazvanu. Gazvan je osumnjičen da je u decembru prošle godine na Igmanu brutalno zlostavljao bivšu partnericu iz ljubomore, skinuvši je golu na surovoj zimi.

Prema riječima Azre Bavčić, portparola Tužilaštva KS Gazvan je osumnjičen za nanošenje teških povreda, protupravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti. 

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.  

Gazvana su uhapsili pripadnici Granične policije BiH na prijelazu Zvornik.

Nesretna žena je oteta nakon što joj je Gazvan u mobitelu našao poziv od prijateljice s kojom joj je zabranio da se druži. Na surovoj hladnoći ju je pretukao i natjerao da se skine gole, a sve je snimao mobitelom. Polijevao ju je sokom i ponižavao. Na kraju ju je natjerao da šmrče spid.

IZVOR: AVAZ.BA

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)