Zašto neki muškarci zamrze žene koje su oženili – 5 glavnih razloga za to

Brak

Nije neobična stvar da se supružnici zamrze, štaviše, to je veoma učestala pojava u moderno vrijeme.

U nekim muškim glavama to izgleda ovako: Stojite pred oltarom oduševljeni ljepotom žene koju ćete oženiti i koju volite svim svojim srcem, a već nekoliko godina poslije toga ta žena gubi svu tu čar i postaje najomraženija osoba koju poznajete. Zašto se to dešava?

Kažu da tanka nit dijeli ljubav i mržnju, ali koje su onda te sitnice koje prevagnu između te dvije velike sile.

Ovo su neke od njih:

1. Ljenost.

Muškarci se lako isfrustriraju na svoju suprugu kada vide da je lijena. To je najčešći uzrok sukoba i najveći razlog zašto ljubav prelazi u mržnju.

Problem je još veći ako je muškarac jako discpiplinovan, vrijedan i produktivan. Takvom čovjeku će ljenost smetati još više.

2. Djetinjasto ponašanje.

Još jedna veoma iritantna stvar za mnoge muškarce. Oni koji su se oženili to su učinili kako bi pored sebe imali stabilnu i vrijednu ženu.

Ni jedan muškarac ne želi pored sebe nekoga ko se rasplače ili histeriše za običnu sitnicu. Mnogi muškarci se neće znati nositi sa tim, i često će upadati u sukobe.

3. Nesposobnost upravljanja novcem.

Ovo je ujedno i najčešći razlog zašto se supružnici razvode.

Ako žena previše novca troši ili ako nema osjećaj za normalno upravljanje novcem muškarcima bi mogli izrasti rogovi na glavi od toga (figurativno naravno). Što se problem češće ponavlja to će muškarac sve više gubiti strpljenje, poštovanje pa i ljubav prema toj ženi. 

Realno gledajući, pretjerano trošenje novca na stvari koje nisu neophodne zaista može biti problem. I ko god se suočava sa tim trebao bi pronaći način da tu ružnu naviku potisne.

4. Nedostatak emocionalne povezanosti.

Ljubav možete usporediti sa uzgajanjem biljaka. 

Ako želite da su vam lijepe, da cvjetaju i osvježavaju vaše prostorije - važno je da ih redovno održavate. Tako je u ljubavi, ako zapuštate svog partnera vaša povezanost se smanjuje i time se udaljavate jedno od drugog.

5. Vrijeđanje.

Sukobi i svađe su neizbježni u zajedničkom životu, ali postoje zdrave i toksične svađe. 

Ako ste tip žene koja u običnoj svađi najstrašnije izvrijeđa svog muža onda se nemojte čuditi ako vas zamrzi. Na primjer, posvađate se jer je ostavio prljave čarape na sred sobe i vi mu na to kažete:

"Odvratan si, prljav si, gadiš mi se, glup si"... Sve su to nepotrebni atributi koje nikako ne biste trebali uputititi svom partneru. (pult24.info)

Pročitajte više: Pet nerealnih ciljeva koji uništavaju veze i brakove

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)