Zapečen omlet sa purećom šunkom i kačkavaljem

Jelo koje će vas oduševiti svojim mirisom i okusom.

Zapečen omlet sa purećom šunkom i kačkavaljem
Foto: Shutterstock - zapečeni omlet

Vikendom kada je cijela porodica na okupu, i kada želite podražiti njihove receptore, potaknuti raspoloženje onda je pravi izbor ovaj recept. Jelo koje će vas oduševiti svojim mirisom i okusom. Uživajte u vikendu i u ukusnom doručku omletu s purećom šunkom

Zapečen omlet sa purećom šunkom i kačkavaljem:

Sastojci:

  • 450 g hljeba isječenog na kockice
  • 1 1/2 šolja mlijeka
  • prstohvat soli
  • 550 g sira kačkavalja
  • 8 jaja
  • 200 g pureće šunke isječene na kockice
  • 2 kašike mladog luka
  • kašika parmezana

Priprema:

1. Rernu uključite na 180 C i pouljite pleh za pečenje.

2. U pleh stavite polovinu kockica hljeba. Nanesite polovinu pureće šunke i sira, pa ponovite postupak.

3. U posudi pomješajte jaja, mlijeko, so i isjeckan luk. Ovom smjesom prelijte hljeb, sir i puretinu u plehu.

4. Veći pleh stavite u rernu a u njega pleh sa omletom. U veći pleh zatim sipajte vodu i pecite sve to oko 60 minuta, odnosno dok se jaja ne ispeku. Pečen omlet pospite parmezanom.

Najbolje recepte, kulinarske savjete, trikove i možete pronaći i Facebook stranici Miris Kuhinje

Pročitaj više: ZAPEČENE PALAČINKE SA ŠPINATOM

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori