Oko 200 vozila učestvovalo u lančanom sudaru, za sve je kriva magla

Agonija na autoputu

Mnogi od povrijeđenih ostali su zarobljeni u svojim vozilima, a vatrogasna jedinica poslala je 11 vatrogasnih vozila i 66 vatrogasaca u pomoć

Jedna je osoba poginula tokom lančanog sudara na autoputu u kojem je učestvovalo oko 200 vozila u centralnom kineskom gradu Zhengzhou, objavila je državna televizija CCTV u srijedu (28. decembra).

Slike iz zraka pokazuju automobile, kombije i kamione nagomilane na jednom dijelu autoputa u gustoj magli. Nesreća se dogodila zbog slabe vidljivosti zbog magle, javljaju državni mediji.

“U srijedu ujutro došlo je do iznenadnog nakupljanja magle na mostu Žute rijeke u Zhengzhouu, što je izazvalo saobraćajnu nesreću koja je uključivala sudar više vozila”, saopćile su vlasti, dodajući da je jedna osoba poginula.

Mnogi od povrijeđenih ostali su zarobljeni u svojim vozilima, a vatrogasna jedinica poslala je 11 vatrogasnih vozila i 66 vatrogasaca u pomoć, izvijestili su državni mediji.

“Ovo je prestrašno. Ovdje je puno ljudi, mislim da ne možemo sići s mosta”, čuje se kako jedna osoba govori na jednoj snimci.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori