Za nabavku udžbenika učenicima osnovnih škola odobreno 2.900.000 KM od vlade HNK

ZA 16.195 UČENIKA

Za nabavku udžbenika učenicima osnovnih škola odobreno 2.900.000 KM od vlade HNK
Foto: ilustracija

Vlada HNK na današnoj sjednici usvojila je Odluku o raspodjeli 2.900.000 KM za nabavu udžbenika i priručnika za 16.195 učenika javnih osnovnih škola u HNK od prvog do devetog razreda.

Proces nabave provest će Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta na način da će finansijska sredstva dostaviti školama, prema utvrđenim specifikacijama i popisima, za svaku školu posebno, a školske će uprave osigurati raspodjelu tih udžbenika školarcima u septembru, odnosno na početku nove 2022./23. školske godine, priopćeno je iz Vlade HNK-a.

Pored redovitih novčanih potpora visokoobrazovnim institucijama u HNK, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju novčanih sredstava u iznosu od 600.000 maraka za finansiranje rada Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta "Džemal Bijedić" Mostar.

Razmotrena je i prihvaćena Odluka o odobravanju novčanih sredstava u iznosu od 550.000 maraka za HŠK Zrinjski Mostar i FK Velež Mostar, a sredstva su namijenjena za finansiranje potpune rekonstrukcije glavnih terena na stadionima.

Također, Vlada je usvojila i Odluku o odobravanju novčanih sredstava u iznosu od 70.000 maraka za finansijsku potporu u radu Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar i Narodnom pozorištu Mostar.

Nastavljajući provedbu Projekta "Energetske učinkovitosti u BiH" u HNK, Vlada je usvojila Odluku kojom je odobrila novčana sredstava potrebita za nastavak obnove i utopljavanja zgrade Kantonalnog suda Mostar, te realizaciju projekata na objektima Doma zdravlja Čitluk i Narodnog univerziteta Konjic, stoji u priopćenju.

Izvor: klix.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)