Wizz Air privremeno prekida letove za nekoliko gradova: Evo koji su to gradovi…

Privremeno ukidanje letova

Wizz Air privremeno prekida letove za nekoliko gradova: Evo koji su to gradovi...
Wizz Air privremeno prekida letove za nekoliko gradova: Evo koji su to gradovi...

Aviokompanija Wizz Air proširila je broj destinacija koje će privremeno obustaviti za dio ili kompletnu zimsku sezonu 2021/2022., koja traje do 26. marta sljedeće godine, zbog smanjene potražnje i porasta slučajeva koronavirusa širom Evrope.

Operacije iz najnovije baze Wizz Aira u regionu, u Sarajevu, također će biti pogođene u narednim mjesecima. Aviokompanija će od sredine novembra do sredine decembra privremeno obustaviti letove iz glavnog grada Bosne i Hercegovine za Charleroi (Belgija) i Beauvais (Francuska).

U ovom periodu biti pogođeni i letovi iz Tuzle za Friedrichshafen (Njemačka), Baden Baden (Njemačka) i Geteborg (Švedska), dok su usluge za Skavstu i Vaxjo (Švedska) također suspendovani do ljeta 2022. godine, javlja Ex-Yu Aviation.

Iz Banje Luke letovi za Bazel (Švicarska) neće saobraćati do sredine decembra.

Pročitajte više: Wizz Air traži novo osoblje u Sarajevu i Tuzli, u toku najveći konkurs u istoriji kompanije

Ipak, ova aviokompanija i dalje planira značajno proširiti svoju ponudu iz Bosne i Hercegovine od sredine sljedećeg mjeseca pokretanjem letova iz Sarajeva za Treviso, Malmo, Hahn, Keln, Sandefjord i Billund, kao i iz Tuzle za Milano i Nirnberg, te iz Banja Luke do Hamburga.

Privremena zimska suspenzija letova pogodit će i Beograd, Niš, Skoplje, Ohrid, Prištinu, Podgoricu, pa je tako na listu suspendovanih letova dopisano 27 destinacija iz našeg regiona.

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti