Wizz Air od decembra uvodi sedam novih linija sa sarajevskog aerodroma

Najbrže rastuća aviokompanija Wizz Air, kako kompanija kaže za sebe, najavila je dodavanje drugog aviona u svoju bazu u Sarajevu te je najavila sedam novih linija.

Novi Airbus A320 će se u decembru ove godine pridružiti floti, što će omogućiti početak letenja na sedam novih ruta iz Sarajeva prema njemačkim gradovima Frankfurtu, Kelnu i Hamburgu, italijanskoj Veneciji, Biliundu u Danskoj, Malmou u Švedskoj i Oslu u Norveškoj.

Iz ove kompanije najavili su i pojačanje frekvencije postojećih letova prema Kopenhagenu, Dortmundu, Gothenburg Landvetteru, te Stockholm Skavsta i Memmingen/Munich West. Nove karte, kažu, mogu se rezervisati na njihovoj stranici ili putem aplikacije, i to po cijenama od 19,99 eura/38,99 KM.

"Oduševljeni smo što možemo najaviti dalju ekspanziju svoje lokalne mreže dodajući još jednu letjelicu svojoj sarajevskoj bazi. Današnje vijesti pokazatelj su naše posvećenosti Bosni i Hercegovini i snazi Wizz Airovog poslovnog modela, dok u ovo izazovno vrijeme za industriju nastavljamo smanjivati svoj utjecaj na okoliš. Održavajući najviše standarde zdravstvenih protokola i uvodeći sedam novih veoma povoljnih linija ka Frankfurt, Kelnu, Hamburgu, Veneciji, Billundu, Malmeu i Oslu, te povećavajući učestalost letova ka Kopenhagenu, Dortmundu, Goethenburg Landvetteru, Stockholm Skavsti i Memmingenu/Munich Westu, uvjereni smo da će Wizz Air putovanja učiniti pristupačnim za sve više putnika iz Sarajeva. Naša posada s nestrpljenjem očekuje da poželi dobrodošlicu putnicima u našim mladim i zelenim Airbus letjelicama", kazao je Robert Carey, predsjednik WizzAir Group.

Podsjetimo da je Wizz Air iz BiH počeo letjeti u maju 2013. godine i do sada je prevezao 1,5 miliona putnika. U bazi u Sarajevu, kako su najavili, do zime će imati flotu od dva moderna, najsavremenija mlada aviona, što pokazuje njihovu posvećenost BiH. Novi kapacitet osigurat će više od 334.000 sjedišta godišnje i dodatno doprinijeti lokalnom tržištu i stvaranju više od 30 direktnih novih radnih mjesta u Wizz Airu. Zajedno sa sedam novih usluga, Wizz Air sada iz Sarajeva nudi 18 linija za 10 zemalja.

"Sretni smo što danas svjedočimo odluci naših partnera, aviokompanije Wizz Air za širenje mreže svojih destinacija, kao i pozicioniranju i drugog aviona u okviru baze na našem aerodromu. To je dovoljan dokaz zainteresovanosti putnika, ali i potrebe da Bosnu i Hervegovinu što bolje povežemo sa svijetom", poručio je izvršni direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Elvedin Begić.

Pročitajte više: Direktor Wizz Aira: Bosna i Hercegovina je odlično tržište za ulaganja

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)