Vučićeva priča o usisivaču i voditeljica sa “suzama u očima” novi su hit na internetu

Vučić

Vučić i usisivač
Aleksandar Vučić i emotivna priča o usisivaču (Foto: Twitter)

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nedavno je dao intervju u pomalo neobičnom izdanju - u brzom vozu. Iako su teme bile ozbiljne te su se ticale i navodno planiranog atentata na njega, gledatelje je posebno privukao "najmanje" bitan detalj - priča o usisivaču, piše Klix.ba.

Vučićeva priča o usisivaču definitivno nije nešto što je dugo trajalo, no onima koji su željeli od svega napraviti šalu, upravo je ona privukla najviše pažnje. U paketu je stigla i reakcija voditeljice Dušice Spasić, koja je, primjetili su mnogi, predsjednika slušala sa suzama u očima.

Naime, Vučić je ispričao kako je u mladim danima uzeo majci usisivač, ali ne bilo koji, nego Kirby, poznat ne samo po svojoj učinkovitosti, nego i cijeni na čiji nam se spomen zavrti u glavi. Često su ga prodavali jako uporni prodavači, a izgleda da sada znamo ko im je "dao gorivo" da budu još uporniji.

"Kada sam dobio prvu stipendiju kako bi pomogao majci, uzeo sam Kirby usisivač na rate", ispričao je voditeljici Dušici Spasić.

Nastavio je, opisujući kako je izgledalo njegovo odvajanje od novca u mladim danima.

"Uzeo sam ga na godinu dana, ali tih 100 maraka koje sam morao da dam svakog mjeseca, bile su kao da su mu oduzimali sve što imam. Ja sam tad primao 300, 400 maraka kolika je bila prosječna plata u Srbiji, i zato kad treba da platim, bio bi problem. Danas ne podnosim kredite", ispričao je.

Video sa njegovom izjavom, ali i voditeljicom koja je djelovala očarana njegovim postupkom, počeo je kružiti Twitterom, a prikupili su popriličan broj komentara.

"Ovo je jedini čovjek u Srbiji koji je kupio Kirby i jedini student koji je imao stipendiju 400 DEM", "Ovaj je riješio čak i djetinjstvo da izmisli", "Zamisli čovjeka kojem kažu da se sprema atentat na njega, a on na televiziji priča o usisivaču", "I njemu uvalili usisivač", pisali su.

Neki su protumačili i kako je cijena koju je naveo za usisivač relativno niska, pa zaključili kako je imao "šemu i za to".

"Sutra saznajemo kako je mladi Vučić uplatio pare nigerijskom princu i očekuje da mu ovaj uskoro da milion dolara", još jedan je od komentara.

"Najbolja scena iz voza još od Angeline Jolie i Johnnyja Deppa", napisao je još neko.

Neki su se osvrnuli i na kredite, primijetivši kako predsjednik "ne podnosi iste, ali je svoj narod zadužio za 15 milijardi eura".

Stizale su i reakcije na voditeljicu.

"Voditeljica sigurno misli 'možda mi pokloni Kirby, život je čudo'", "Pogledajte te suze u očima", "Plače od muke", "Ma ona se jedva suzdržava da ne pukne od smijeha", pisali su.

Pročitajte više: Erdoan i Vučić bacaju šlauf Miloradu Dodiku

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori