Vrijeme: Snijeg i kiša u BiH, vozačima upozorenje!

Vremenska prognoza

BiH: Snijeg i kiša
Foto: akter.ba/I.K.B.

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme, sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -7 stupnjeva, Ivan Sedlo i Sokolac -4, Livno i Sarajevo -2, Srebrenica i Zenica -1, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 0, Bihać, Doboj i Široki Brijeg 1, Mostar 2, Neum i Trebinje 4 stupnja. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada.


Danas u našoj zemlji oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom u Bosni. Na jugu zemlje kiša. Više padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, a u Hercegovini vjetar umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu od 5 do 10 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno vrijeme, u jutarnjim satima sa slabim snijegom. Padavine se ponovo očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 1 stupanj.

Povezene vijesti: Nedim Sladić: Očekujte povratak jačeg snijega

Pratite nas na Facebook akter.ba - Vrijeme: Snijeg i kiša u BiH, vozačima upozorenje!Vrijeme: Snijeg i kiša u BiH, vozačima upozorenje!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)