Vrijeme je za nostalgiju: Trendovi koji su obilježili devedesete

Moda i Ljepota

Vrijeme je za nostalgiju
(Foto: Profimedia)

To je desetljeće u kojem se, između ostalog, plesalo na Macarenu, David i Victoria Beckham postali su par, skupa su bili i Brad Pitt i Gwyneth Paltrow, a Nicole Kidman na crvenom se tepihu nadvijala nad Tomom Cruiseom.

U tom kultnom desetljeću koje budi nostalgiju dogodili su se i brojni modni trenuci za pamćenje, poput onog u kojem se Elizabeth Hurley na crvenom tepihu pojavila u haljini kuće Versace koju su na "okupu" držale zlatne ziherice.

U devedesetima smo nosili plava i srebrna sjenila za oči i smeđe ruževe za usne, obrve su bile tanje nego ikad prije, a pramenovi nikad deblji.

To je bila jedna strana priče, a s druge strane obožavali smo princezu Dianu, koja nas je učila da su i lijepa koža, nude ruž i malo maskare dovoljni za sjajan izgled. Obožavali smo njezin stil te ga i danas rado kopiramo.

I dok neke trendove iz devedesetih ne bismo voljeli opet gledati na ulicama, drugi su se vratili u našu svakodnevnicu na velika vrata, poput obruča za kosu.

U galeriji smo se prisjetili i jednih i drugih. Vrijeme je za dozu nostalgije i pogled na dio dama i trendova koji su obilježile to desetljeće. Naravno, to je samo mali dio priče, devedesete su puno više od toga.

(dnevnik,hr)

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)