Vrijeme je za nostalgiju: Trendovi koji su obilježili devedesete

Moda i Ljepota

Vrijeme je za nostalgiju
(Foto: Profimedia)

To je desetljeće u kojem se, između ostalog, plesalo na Macarenu, David i Victoria Beckham postali su par, skupa su bili i Brad Pitt i Gwyneth Paltrow, a Nicole Kidman na crvenom se tepihu nadvijala nad Tomom Cruiseom.

U tom kultnom desetljeću koje budi nostalgiju dogodili su se i brojni modni trenuci za pamćenje, poput onog u kojem se Elizabeth Hurley na crvenom tepihu pojavila u haljini kuće Versace koju su na "okupu" držale zlatne ziherice.

U devedesetima smo nosili plava i srebrna sjenila za oči i smeđe ruževe za usne, obrve su bile tanje nego ikad prije, a pramenovi nikad deblji.

To je bila jedna strana priče, a s druge strane obožavali smo princezu Dianu, koja nas je učila da su i lijepa koža, nude ruž i malo maskare dovoljni za sjajan izgled. Obožavali smo njezin stil te ga i danas rado kopiramo.

I dok neke trendove iz devedesetih ne bismo voljeli opet gledati na ulicama, drugi su se vratili u našu svakodnevnicu na velika vrata, poput obruča za kosu.

U galeriji smo se prisjetili i jednih i drugih. Vrijeme je za dozu nostalgije i pogled na dio dama i trendova koji su obilježile to desetljeće. Naravno, to je samo mali dio priče, devedesete su puno više od toga.

(dnevnik,hr)

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori