Vlhova osvaja slalomsku pobjedu u Lienzu

Skijanje

Vlhova osvaja slalomsku pobjedu u Lienzu
Foto: Printscreen

Petra Vlhova je 2021. završila na sjajan način, pobjedom na Audi FIS Svjetskom kupu za žene u slalomu u Lienzu (AUT). Bila je to Vlhova 15. pobjeda u slalomu u Svjetskom kupu.

Tri pobjednika na podijumu su bila razdvojena samo 0,24 sekunde nakon prve vožnje, što je stvorilo triler za drugu vožnju.

Vlhova je imala razlog za slavlje nakon prve vožnje. Imala je prednost od 0,08 sekunde ispred Švajcarkinje Michele Gisin, koja je dan završila također na podijumu na trećem mjestu.

Lienz postolje

Finiš između Vlhove i Gisina bio je pomalo priča o Pepeljugi, barem u vremenima pandemije, jer se Katharina Liensberger (AUT) vratila direktno "iz infekcije Covid-19" i zauzela drugo mjesto, 0,51 sekundu manje od pobjedničkog tempa. Impresivan povratak austrijskog asa.

LIENSBERGER Katharina drugo mjesto
GISIN Michelle treće mjesto

Gisin je također bila iznenađeni pobjednik postolja. Švicarska skijašica ove sezone nije potrošila mnogo vremena za trening za ovu disciplinu, umjesto toga se fokusirala na veleslalom i brzinske discipline, ali je danas izgledala vrlo solidno.

Dobar učinak imala je i Katharina Truppe, koja se u drugoj vožnji popela za devet mjesta i završila na četvrtom mjestu.

“Dobar je osjećaj danas”, rekla je Vlhova nakon pobjede. “Nije bilo lako, bilo je teško. Bilo nas je puno "bliskih" nakon prve vožnje. Uslovi su bili savršeni, a podešavanja za obje vožnje nisu bila laka. Na kraju sam sretna zbog još jedne pobjede. Trenutno imam povjerenja u svoje slalomsko skijanje.”

Proglašenje pobjednice
VLHOVA Petra pobjednica LIENZ

Današnja utrka završava akciju za kalendarsku 2021. godinu. Turneja će uzeti malu pauzu kako bi zazvonila 2022. i vratila se u akciju za još jedan slalom u Zagrebu 4. januara.

Pročitajte više: Francuska skijašica Tessa Worley osvojila je GS u Shiffrininom odsustvu

Pratite nas na Facebook akter.ba - Vlhova osvaja slalomsku pobjedu u Lienzu


Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori