Francuska skijašica Tessa Worley osvojila je GS u Shiffrininom odsustvu

Skijanje

Francuska skijašica Tessa Worley pobijedila je u utorak 28.12.2021. godine u veleslalomu Svjetskog kupa za žene u odsustvu olimpijske šampionke Mikaele Shiffrin i svjetske šampionke Lare Gut-Behrami.

Trkajući se u ravnim svjetlima na stazi Schlossberg, Worley je zadržala svoju prednost u prvoj vožnji i pobijedila braniteljicu ukupne titule Petru Vlhovu za tri desetinke sekunde.

Worley je postala tek treća skijašica sa najmanje 15 pobjeda u Svjetskom kupu u veleslalomu, nakon Vreni Schneider (20) i Annemarie Moser-Pröll (16).

„Današnje skijanje je bilo zaista zabavno, staza je bila savršena i uživala sam u ovom izazovu . Osjećam da mogu vjerovati svom skijanju i zaista mi je drago zbog toga”, rekla je Worley.

Foto: Screenshot

Sara Hector iz Švedske, koja je bila druga nakon prve vožnje, imala je dvije skupe greške u svojoj posljednjoj vožnji i pala je na treću, .38 iza Worleya.

Bio je to treći uzastopni rezultat na podijumu za Hectoru, koja je prošle sedmice osvojila svoj prvi GS u sedam godina.

Italijanski specijalista za brzinu Sofia Goggia, koja je Shiffrin glavni izazivač za ukupnu titulu, završila je 1,72 zaostatka na 12. mjestu i smanjila svoj zaostatak na 93 poena.

Amerikanka je također ostala na čelu GS ljestvice.

Shiffrin je u ponedjeljak objavila da je bila pozitivna na COVID-19, čime je Amerikanka isključena iz GS-a i slaloma u srijedu, posljednje dvije utrke u kalendarskoj godini.

Gut-Behrami je završila 10-dnevni karantin nakon pozitivnog testa 17. decembra, ali su njeni testovi i dalje bili pozitivni, saopštila je švicarska skijaška reprezentacija.

Direktor trke Peter Gerdol i još jedan zvaničnik FIS-a također su propustili događaj nakon pozitivnih testova.

Na trku u Lienzer Dolomitima nije bilo dopuštenih gledalaca zbog strogih mjera protiv korona virusa u Austriji.

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pročitajte više: Mikaela Shiffrin pozitivna na Covid-19

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori