Vincent KRIECHMAYR osvojio prvom mjesto u Courchevel

KRIECHMAYR
Foto: ss/Eurosport

Nema boljeg načina da započnete finale Svjetskog kupa sa dvije trke u spustu. U muškoj trci učestvovala su četiri momka koji su se borili za titulu u kupu. To su Aleksander Aamodt Kilde (NOR), Beat Feuz (SUI), Matthias Mayer (AUT) i Dominik Paris (ITA). Međutim samo jedan od njih je stigao na podijum.

Vincent u vožnji

Trkajući se da zadrži titulu Svjetskog kupa u spustu, Feuz se prvi izborio sa stazom i postavio impresivno vrijeme od 1:50.97, koje Kilde nije mogao pobijediti. Kilde je završio 0,31 sekundu iza Feuza, što je dovelo u opasnost njegove šanse da osvoji globus u spustu. Nakon što je imao problematičnu sezonu, Vincent Kriechmayr (AUT) je dao sve od sebe u posljednjem spustu sezone i postigao najbrže doba dana, pobjedivši u svojoj drugoj utrci spusta u sezoni.

Marco Odermatt (SUI) koji je još uvijek lovio svoju prvu pobjedu u spustu završio je 0,34 sekunde zaostatka za liderom. Osvojio je svoje četvrto mjesto na podijumu u spustu u sezoni. Srećom po Kildea, pošto su i Odermatt i Kriechmayr završili ispred Feuza, osigurali su Norvežaninu globus spusta sa 13 poena razlike. Međutim, pošto nije pobedio u današnjoj trci, Kilde je izgubio sve šanse da osvoji ukupni globus.

Paris i Mayer su morali da pobede u trci da bi imali šansu da osvoje globus u spustu, međutim, zauzeli su 6. odnosno 12. mesto.

Utrke finala Svjetskog kupa nastavljaju se sutra dok se sportisti takmiče u Super G. I muški i ženski Super G globus već su osvojili Kilde i Federica Brignone (ITA). Ženska trka bi trebala početi u 10:00 sati po srednjeevropskom vremenu, a muška u 11:30 po srednjeevropskom vremenu.

VIDEO LINK: https://youtu.be/edfPLivl4JM

KRIECHMAYR u ciljju
KRIECHMAYR
Courchevel

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori