Vidio je u reklami i rekao: “Ovo je žena za mene, putujem da je upoznam”

Glumac je otkrio i tajnu njihovog sretnog i dugovječnog braka.

Vidio je u reklami
Foto: Profimedia

Nevjerovatna ljubavna priča duga 50 godina! Dvostruki Oskarovac uživa u jednom od najdugovječnijih brakova u Holivudu

Britanski glumac Moris Džozef Miklvajt, poznatiji pod umjetničkim imenom Majkl Kejn (88) u skladnom je braku 48 godina sa 14 godina mlađom Šakirom Kejn.

Njihova ljubavna priča počela je kao na filmu. 

Naime, dvostruki Oskarovac je 1971. godine sadašnju suprugu ugledao u reklami za kafu. To je bilo dovoljno da se zaljubi na prvi pogled.

"Sjedio sam kod kuće sa prijateljem,  gledali smo televiziju kad je prikazana reklama za kafu iz Brazila. Vidio sam djevojku koja je bila u reklami i rekao prijatelju: 'Ovo je žena za mene, sutra putujem u Brazil da je pronađem", svojevremeno je otkrio glumac.

Foto: Profimedia

Poludjevši za njom, a da je još nije ni upoznao, Majkl Kejn je u jednom noćnom provodu, sreo prijatelja, rekavši mu da putuje u Brazil i pozvao ga da krene s njim.  A kada mu je sve objasnio, shvatili su nevjerovatnu slučajnost.

"Rekao mi je da radi za tu firmu. Upitao sam ga može li da mi pomogne da je pronađem kada stignem u Brazil, a on mi je rekao: 'Ona nije Brazilka, Indijka je, živi nekoliko ulica odavde.'

Pouka je: 'Budite spremni da vam se nevjerovatne stvari jednostavno dogode'", ispričao je Kejn.

Ostalo je istorija! Vjenčali su se 1973. godine, a ponosni su roditelji ćerke Nataše (48).

Foto: Profimedia

Majkl Kejn je svojevremeno otkrio da se u mladosti borio sa alkoholizmom, a da ga je upravo Šakira vratila na pravi put.

"Bez nje, bio bih mrtav odavno. Utopio bih se u alkoholu, a smrt bi bila izvjesna. U mladosti, nisam vodio računa o sebi. Pio bih litar votke dnevno i pušio bih po nekoliko kutija cigareta. Nisam bio nesrećan, više me je stres uzimao pod svoje. Sva ta pitanje: "Da li da prihvatim novu ulogu? Kako da je odigram? Kako ću da zapamtim sav taj tekst?" Ta pitanja su me iscrpljivala i izazivala stres. Kada sam upoznao Šakiru, ona me je jednostavno smirila", rekao je i dodao:

Foto: Profimedia

"Ona mi je desna ruka, njoj se povjeravam i ne postoji događaj i misao koju nisam podjelio sa njom. Upoznao sam je kada sam već bio poznat, ali sigurno ne bih stigao tu gdje jesam, da nije bilo nje. Nikada mi nije rekla: "Moraš da prestaneš da piješ", ali otkako sam je upoznao, sam sam poželeo da ostanem trijezan". 

Dodao je kako je u svojoj dugoj glumačkoj karijeri često bio okružen zgodnim ženama, ali nikada nije imao želju da prevari suprugu, jer otkad ju je prvi put vidio ona je za njega najlepša.

"Nikad nisam bio u iskušenju da zastranim i prevarim je. Neke moje kolege tvrde kako se prevara na setu ne računa, ali ja se nikad nisam s time slagao i uvjek vodim suprugu na snimanje", objasnio je glumac.

"Za početak, tipična stvar kod snimanja filmova jeste odlazak na različite lokacije, s mnogo prelijepih glumica, a oženjeni ste. Znate i sami šta se može dogoditi", dodao je Majkl Kejn, koji je odigrao više od 100 filmskih uloga i osvojio sve važne nagrade uključujući dva Oskara za sporedne uloge u filmovima "Hana i njene sestre", i "Kućna pravila".

Glumac je otkrio i tajnu njihovog sretnog i dugovječnog braka.

Nikada ne smijete da dijelite kupatilo sa svojom ženom. Inače, imaćete samo mali kutak za brijač i četkicu za zube, i nikada nećete u njega moći da uđete“, objasnio je Oskarovac.

„Morate, također, da postanete jednaki partneri. Moja žena i ja smo jednaki u svemu. Ne postoji mala žena udata za veliku filmsku zvezdu. Moja žena vodi sav posao u kojem smo jednaki partneri. Van filma, ona obavlja isto toliko posla koliko i ja, što je jako važno“, ispričao je Kejn.

Izvor: kurir.rs

Pročitaj više: NAJTUŽNIJA PRINCEZA U HISTORIJI: Imala je novac, moć i ljepotu, ali njen život nije bio bajka!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori