Vi i partner: Položaj dok spavate otkriva puno toga o vašoj vezi!

Lifestyle

Vi i partner i spavanje
Foto: Unsplash

Ovo je osam najčešćih poza u spavanju i svaka ima drugačije značenje

Je li ljubavna veza zdrava i bliska ili u njoj postoje određeni problemi? Sve to je moguće zaključiti iz položaja u kojemu parovi spavaju. Ovo je osam najčešćih položaja i svaki od njih ima drugačije značenje, piše Reader's Digest

Spavate okrenuti leđima i ne dodirujete se

 - Ovaj položaj pokazuje da su parovi povezani i sigurni, te pokazuje i bliskost i neovisnost u vezi - kaže Corrine Sweet, psihologinja za veze koja je provela studiju.

Spavate u položaju 'žlica'

Što se tiče položaja za spavanje u paru, ovaj je klasik. U studiji psihologinje Sweet, 18 posto parova reklo je da spava u ovom položaju. Ona kaže da položaj pokazuje dinamiku u kojoj se jedan partner ponaša zaštitnički prema drugom.

- To je vrlo ranjiva pozicija koja je seksualna, ali kaže: 'Vjerujem ti'". Ipak, ako jedan partner 'lovi' drugoga po krevetu pokušavajući ga tako zagrliti s leđa, a ovaj svaki put izmigolji, tada s vezom nešto nije u redu - rekla je Patti Wood, stručnjakinja za govor tijela i autorica knjige Signali uspjeha: Vodič za čitanje govora tijela.

Spavate okrenuti leđima, ali se dodirujete

Studija je pokazala da su leđa uz leđa s dodirivanjem stražnjica drugi najpopularniji položaj za spavanje u paru. Pa što to znači?

- Oba partnera su opuštena i osjećaju se ugodno jedno s drugim, to je često uobičajeno u novim vezama - kaže Sweet.

Prvo ste zagrljeni, a onda se razmaknete

Parovi koji spavaju u ovom položaju obično započnu noć s isprepletenim rukama i nogama, okrenuti jedno prema drugome i razmaknu se nakon otprilike 10 minuta.

- To je kompromis između intimnosti i neovisnosti, dopuštajući najbolje od oba svijeta - kaže Sweet. Njezina je studija pokazala da 8 posto parova spava ovako.

Jedna osoba dominira krevetom

Ne signaliziraju svi položaji spavanja u paru dobre vijesti. Ako se probudite usred noći šćućureni u kutu dok je vaš  partner raširen  preko cijelog kreveta, možda je u igri borba za moć.

- To govori da se takvo ponašanje preslikava i na njihov odnos. Jedan partner dominira prostorom, dok drugi ima sporednu ulogu - rekla je Sweet. 

Spavate s glavom na partnerovim prsima

Svi možemo nešto naučiti od parova u "fazi medenog mjeseca". Ovaj slatki položaj spavanja uobičajen je u novim vezama, pa čak i u obnovljenim vezama, kaže Sweet. Samo 4 posto parova spava ovako.

Spavate isprepleteni cijelu noć

To bi moglo značiti da su previše privrženi. Ako provedete cijelu noć pripijeni zajedno (ruke i noge su isprepletene i okrenuti ste jedno prema drugome), to može značiti da vi i vaš partner niste neovisni jedno o drugome i da osjećate potrebu da se čvrsto držite.

Spavate okrenuti licem u lice, ali se ne dodirujete

Spavanje s licem okrenutim prema partneru može ukazivati ​​na emocionalno zahtjevan odnos. Ovaj položaj pokazuje potrebu za više intimnosti u životu i bliskijom komunikacijom.

Pročitajte i ovo: Koliko zapravo treba da osoba preboli prekid ljubavne veze? Evo šta kažu stručnjaci

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori