Velike gužve na granici prema BiH, ulaz u državu otežan

BiH

Gužve na granicama
Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

S obzirom na predstojeće praznike, povećana gužva primjetna je na nekoliko graničnih prijelaza Bosne i Hercegovine.

Na ulazu u BiH, intenzitet saobraćaja je pojačan na prijelazima u Bosanskoj Gradišci, Gradini, Bosanskom Brodu, Orašju i Velikoj Kladuši.

Na ostalima graničnim prijelazima zadržavanja su od 20 do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a. Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske navode da je stanje na graničnim prijelazima promjenljivog intenziteta i da su duža čekanja moguća tokom dana.

Kolovoz u BiH je mjestimično vlažan, a iz BIHAMK-a upozoravaju na odrone zemlje ili kamenja na putu. Vidljivost je također smanjena usljed magle na putnim pravcima: Sarajevo-Zenica, Tomislavgrad-Posušje,Gradačac-Ormanica, Vitez-Travnik i Kobiljača-Kiseljak-Kaonik.

Zbog nastupajućeg vjerskog praznika katoličkog Božića danas od 12 sati do ponedjeljka (26.12.) do 24 sata zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Svi putni pravci u BiH su prohodni, ali je saobraćaj na nekim otežan zbog radova. Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima). Sporije se saobraća i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari. (Klix.ba)

Povezane vijesti:UIO i Granična policija BiH upozoravaju putnike iz EU o dozvoljenim količinama robe i hrane na granicama Bosne i Hercegovine

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori