Velika policijska akcija zorom: Pretresi na 19 lokacija u Kaknju, te Ilijašu i Bihaću, na meti dileri

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija "MREŽA I", "MREŽA II" i "MREŽA III" koje su sprovedene u 2016., 2017. i 2019. godini

Policijski timovi Uprave policije MUP-a ZDK u okviru operativne akcije "MREŽA IV" vrše pretrese na 19 lokacija.

Kaknju i dvije lokacije u Ilijašu i Bihaću.

Rano jutros, od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, započeti su istovremeni pretresi na devetnaest lokacija u Kaknju. I dvije lokacije na području Ilijaša i Bihaća. 

Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva "MREŽA IV". Koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela.

"Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH. "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija" iz člana 371.

Krivičnog zakona Federacije BiH i krivičnog djela "Trgovina ljudima" iz člana 210a. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Aktivnosti u okviru akcije "MREŽA IV" se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Te se postupa po naredbama Kantonalnog suda u Zenici, Općinskog suda u Zenici i Općinskog suda u Bihaću.

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija "MREŽA I", "MREŽA II" i "MREŽA III"  koje su sprovedene u 2016., 2017. i 2019. godini. Veći broj osumnjičenih lica je lišen slobode, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela. Djela počinjenih od strane lica koja su bila meta operativnih akcija.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori