Važna informacija: Zbog održavanja protesta večeras izmjena režima saobraćaja kod zgrade OHR-a

Sarajevo

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine za privremenu izmjenu režima saobraćaja na dijelu saobraćajnice Zagrebačka - krajnja saobraćajna traka koja se prostire neposredno naspram zgrade OHR-a, a po potrebi ili obustave saobraćaja, uz prethodnu procjenu i saglasnost MUP-a KS za večeras, 25. jula 2022. godine, u vremenu od 19 do 21 sat.

"Podnosilac zahtjeva kao razlog je naveo održavanja mirnih protesta s ciljem skretanja pažnje javnosti na štetne posljedice donošenja izmjena Ustava BiH, te Izbornog zakona BiH", saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Privremena izmjena režíma saobraćaja sastoji se od potpune obustave motornog saobraćaja u dijelu kolovoza ili punom profilu saobraćajnice u skladu sa procjenom MUP-a Kantona Sarajevo, gdje će se, u tom slučaju, saobraćaj usmjeravati alternativnim pravcima.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno završetka protesta bit će uspostavljen redovni režim saobraćaja.

"Po rješenju ministarstva, organizator protesta treba osigurati prisustvo nadležne policijske uprave, koja će vršiti upozorenja i usmjerenja saobraćaja, te osigurati siguran prolaz pješaka i njihovu zaštitu", navedeno je u saopćenju. (Radio Sarajevo)

Pročitajte više: Protesti u Sarajevu: Građani iznose svoje zahtjeve i probleme, odjekuju zvižduci

Pratite nas na facebook akter.ba - Važna informacija: Zbog održavanja protesta večeras izmjena režima saobraćaja kod zgrade OHR-a

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori