Vanessa Bryant, supruga Kobe Bryanta: Godinu dana od nesreće “Bol je nezamisliva”

Kobe Bryant jedan od najvećih košarkaša u istoriji ove igre, legendarni američki igrač stradao je prošle godine u helikopterskoj nesreći. Zajedno s njim život je izgubila i njegova 13-godišnja ćerka Gianna, kao i još sedmoro osoba.

Preživjelih nije bilo u jednoj od najvećih nesreća koje su pogodile sport. Nakon nesreće trajala je višenedeljna žalost za Kobe Bryantom i stradalima u letjelici.

Supruga pokojnog Kobe Bryanta i Giannina majka, Vanessa , iskreno je ispričala da mora da ostane snažna i da se bori zbog ostalih kćerki.

Getty Images file

I dok je cijeli svijet oplakivao tragičnu smrt Kobe Bryanta i njihove Gianne, tridesetosmogodišnja Vanessa trudila se da svoj život i živote svojih tri kćeri, vrati u normalu. Željela je da ih poštedi dodatnog bola.

"Ova bol je nezamisliva, ali jednostavno morate ustati i gurati napijred. Ležanje u krevetu i plakanje neće promjeniti činjenicu da moja porodica nikada više neće biti ista. Ali ustajanje iz kreveta i guranje naprijed učiniće dan boljim za moje kćerkei mene. Tako da to radim", objasnila je vidno uznemirena Vanessa svojevremeno za strane medije.

Neutješna majka odlučila je da uspomenu na tragično preminulu kćerku zauvijek drži kraj sebe, kako u srcu tako i na koži, te je njen nadimak istetovirala - Mambacita - riječ je o nadimku njene kćerke Gigi.

Udovica Kobe Bryanta nakon smrti supruga na sebe je preuzela sve projekte porodice Bryant. Nedavno je i pokrenula humanitarnu organizaciju Mamba & Mambacita Sports Foundation, u čast surpuga i kćerke, namenjenu osnaživanju mladih djevojaka kako bi im se pružile jednake mogućnosti u sportu.

Pročitaj više: Michael Jordan za godinu izgubio 500 miliona dolara

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori