“REKLA JE ‘POZDRAVI MAMU I TATU’ I SAT VREMENA KASNIJE JE UMRLA”: Nepoznat uzrok smrti mlade Nišlijke

Uzrok smrti Marije Šulović (25) iz Niša, koja je preminula 22. marta u Beogradu gde je bila na oporavku zbog teških povreda koje je zadobila. Na nju je “mazdom” 31. decembra 2020. godine naletio pijani vozač Igor S. (39), još nije poznat. Ono što se u ovom trenutku sigurno može reći jeste to da nije preminula od korona virusa, a šta je dovelo do smrtnog ishoda. Skoro tri mjeseca nakon nesreće, kada su svi mislili da je najgore prošlo, reći će obducenti u svom nalazu.

Raskrsnica Donjovlaške ulice i Ulice i Miodraga Petrovića Čkalje na kojoj je pijani vozač pokosio Mariju

- Znamo samo da sigurno nije kovid jer su uradili test koji je bio negativan.

Obdukcija je urađena ali će se o konačnom uzroku smrti izjasniti obducenti kada sagledaju sve nalaze do kojih su došli obdukcijom, prvobitne povrede koje je zadobila u udesu i medicinsku dokumentaciju o liječenju.

Možemo samo da previđamo ali po svemu sudeći je sigurno posljedica udesa, nema šta drugo da bude.

Da li je tromb, da li je nešto treće što nije otkriveno na vrijeme, to ne znamo u ovom trenutku - kaže za "Blic" Strahinja Šulović, brat preminule Marije.

Kobnog dana, 22. marta, sa jedne beogradske klinike gdje je bila na rehabilitaciji. Upućena je na rutinsko snimanje u Urgentni centar zbog manjih problema sa disanjem. Uveče u 21 čas, iznenada je preminula.

- Kratko je disala, pa je opet trebalo da joj snime pluća. To poslednje snimanje je bilo rutinsko, otac je pričao sa medicinskom sestrom koja se rasplakala.

Rekla je: „sve je bilo normalno, ja sam je ispratila, ispričale smo se“. Mi smo brinuli da u Urgentnom centru ne dobije koronu, da se ne prehladi ili nešto slično.

Niko nije mislio da nešto ovako može da se desi. Radili su snimak preloma, bila je kod kardiohirurga, sve je bilo dobro. Pošto se dugo nije javljala, jedna naša prijateljica iz Beograda je otišla da je potraži.

Našla je u Urgentnom centru, kroz vrata su razmenili par rečenica.

Marija joj je rekla: „Umorna sam, cio dan čekamo na snimanja, ali vratiće me brzo u sobu pa ću da odmorim malo“.

Zahvalila se na poseti i rekla: „Pozdravite mamu i tatu“.

To su bile zadnje riječi nama upućene. Posle sat vremena se stanje zakomplikovalo, da li je bio u pitanju tromb ili iz nekog drugog razloga, pokušali su reanimaciju, ali nisu uspjeli...

Ona na boljem mestu nije mogla da bude da se desi to što se desilo, lekari su sve učinili ali nisu uspjeli da je vrate u život - priča Strahinja.

Porodica preminule Nišlijke još je u šoku jer je smrt nastupila skoro tri meseca poslije udesa. Kada su već svi mislili da je na sigurnom putu oporavka...

- Poslije udesa nisu joj davali ni pet odsto šanse da preživi. Jer bukvalno je sve bilo na njoj da se bori.

Imala je krvarenje u mozgu na mjestu koje, kako su na rekli, nigde u svjetu ne sme da se operiše.

Bukvalno je bilo samo da se molimo da ona kao mlada i jaka izgura to. I uspela je da pregura najteže trenutke kada joj niko nije davao šanse.

Kada su pričali trebaće vremena i da otvori oči, ona je otvorila oči.

Govorili su trebaće vremena da počne da priča ona je počela da priča. Kada su svi govorili da će joj trebati godine da se oporavi, ona je počela da se oporavlja.

Telefon nije mogla sama da koristi, osim da se polako javi i kaže: „Ćao, dobro sam, boriću se, guraću, trudim se“. Mi smo je hrabrili da nastavi i oporavak je dobro išao. Čak kada je majka rekla: „Daće Bog za tri meseca da se vrati“, doktorka iz KC Niš koja je pratila njen slučaj smatrala je da će to biti mnogo brže s obzirom na napredak koji je pokazivala. I kada je sve prošlo to najteže, desilo se ovo najgore - kaže Strahinja.

Sahrana u subotu

Sahrana će biti u subotu na Novom groblju u Nišu u 14 časova, a prethodno će se opelo održati u 13.30 časova u crkvi Časnog krsta na groblju.

Sa 1,4 promila alkohola u krvi naletio na Mariju

Kako je “Blic” pisao, nesreća u kojoj je Marija Šulović teško povrjeđena, desila se 31. decembra 2020.godine oko 17.30 časova na raskrsnici ulica Donjovlaške i Miodraga Petrovića Čkalje u Nišu, nedaleko od ulice u kojoj nesrećna djevojka stanuje, kada je na nju te večeri automobilom marke "mazda" naletio pijani vozač Igor S. (39) iz Niša koji je u krvi imao 1,4 promila alkohola.

Istragu nesreće vodilo je Osnovno javno tužilaštvo, ali je nakon što je Marija preminula, slučaj preuzelo Više javno tužilaštvo u Nišu. Portparol VJT Borislav Radonjić rekao je da je naložena obdukcija preminule devojke, nakon čega će tužilaštvo odlučiti o daljim koracima. Inače, za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja u slučaju kada je vozač pod dejstvom alkohola, a nastala je smrtna posljedica nekog od učesnika u udesu, zaprjećena je kazna i do 12 godina zatvora.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori