UPOZORENJE: Policija upozorava na novu prevaru koja se širi preko WhatsAppa

Opasnost

WhatsApp
(REUTERS / Dado Ruvić / Ilustracija)

Hrvatska policija je objavila upozorenje na novu prevaru koja se širi preko WhatsAppa. A slične poruke kruže i u Sloveniji, Njemačkoj, Švedskoj, Danskoj, Austriji i drugim EU zemljama.

“U toku je tzv. phishing kampanja usmjerena na korisnike raznih internetskih oglasnika. Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp. Putem koje prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe.

Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice i potom kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu.

Navedeni napadi su učestali te smo o njima više puta upozoravali građane putem medija – ponovo upozoravamo građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama, piše gmaljevac.com.

Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke! Cilj je pošiljatelja neovlašteno i bez ograničenja koristiti vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta.

Pozivamo vas na dodatan oprez, a ako se smatrate oštećenima, savjetujemo da prijavu podnesete u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište”, objavila je policija.

Pročitajte više: Kako raspoznati lažne aplikacije u Google Play Trgovini?

Pratite nas na Facebook akter.ba - UPOZORENJE: Policija upozorava na novu prevaru koja se širi preko WhatsAppa

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori