UPIJA NEGATIVNU ENERGIJU – Ova biljka vam je potrebna, a lako se održava

Dopast će vam se!

167135_profimedia0170209075_ff
FOTO: PROFIMEDIA

Kada kažemo hlorofitum, malo ko zna na koju biljku tačno mislimo. Ipak, kada vide sliku, ljudi se odmah sjete da su tu biljku gotovo sve bake, tetke i mame imale u kući. biljka

Manje je poznato da hlorofitum apsorbuje negativnu energiju, pa je izuzetno preporučljivo zasaditi ga i držati u kancelariji. Također je dobro držati je u spavaćoj ili dnevnoj sobi. Poznato je da svjetske javne ličnosti istu biljku drže u svojim kancelarijama. S pravom se nalazi među najpopularnijim sobnim biljkama, a poznat je i po tome što odlično čisti vazduh. Jedna biljka je dovoljna za deset kvadrata.

Ukoliko se odlučite za gajenje ove prelijepe biljke, prilikom kupovine vodite računa o sljedećim stvarima:

1. Biljka bi trebalo da odaje utisak svježine, pa bi trebalo održavati je umjereno vlažnom.

FOTO: PROFIMEDIA

2. Ukoliko je prostor u kome se nalazi previše vlažan, mesnati korijen truli, a listovi gube intenzivnu zelenu boju. Također, premalo vode čini da joj vrhovi lista postaju braon i odumiru. Pažljivo je đubrite, jer oskudno đubrenje čini da biljka izgubi boju, prestaje da raste i počinju da je napadaju štetočine.

3. Zalivajte biljku običnom vodom sa česme i uklonite višak vode od zalivanja. Od marta do septembra prihranjujte biljku jednom sedmično, od oktobra do februara jednom mjesečno, i to tečnim đubrivom.

Izvor: glossy.espreso.co.rs

Pročitajte više: Biljka u bijeloj boji koju ćete poželjeti u svom domu!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori