Biljka u bijeloj boji koju ćete poželjeti u svom domu!

Nestvarna ljepota.

a2145e93d5dade43f1e7348c6089e678
Foto: Pinterest

Prilikom uređenja doma najviše pažnje usmjeravamo na detalje. Upravo oni su ti koji naš dom čine unikatnim. Mnogi se odlučuju za biljke, jer su uvijek nepogrješiv odabir. Međutim, u moru prekrasnih biljaka vrlo lako se možete pogubiti. Svaka vrsta ostavlja poseban dojam, a jedna takva je i biljka kaladij.

Na društvenim mrežama već je postala hit zbog svog specifičnog izgleda. Mnogi je nazivaju bijelom kraljicom. Ono što je izdvaja od konkurencije jesu prozirni listovi koji mogu imati dašak drugih, dodatnih boja. Kaladij je ukrasna bilja koja će vašem domu dati specifičnu notu.

Prednost bijele kraljice svakako jeste njeno lako održavanje. Voli obilno zalijevanje, pogotovo u toplim i sunčanim mjesecima. Potrebno joj je ambijentalno svjetlo i ne treba biti izložena direktnom dodiru sunca. Iako voli tople temperature, ne voli zagušljive prostore. Zato ćete joj morati omogućiti vlažan zrak. Ukoliko uradite sve ispravno ova biljka će vam pokazati sve svoje ljepote. Tokom zime kaladijino lišće spušta se u fazu mirovanja. Tada nije potrebno obilno zalijevanje. Dovoljno je da lagano vlažite korijen i održavate je u životu.

U ljetnim danima dostiže svoju punu ljepotu. Sada je pravi trenutak da je nabavite i začinite svoj dom. Ovaj specifični detalj izazvat će divljenje svakog posjetioca! Ko bi joj odolio?

Pročitajte više: U Čapljini se bira najljepši balkon i dvorište

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori